mandag 23. juli 2012

Nordmenn er i endring; sosialistene går sine egne veier


Arbeiderpartiet og deres sosialdemokratiske kolleger hyllet seg selv på Utøya. På svenske nyheter; TV4 kan man lese at på Utøya hørtes det jubel og klappsalver. Dit hadde de samlet seg; lederne for sosialdemokratene i de nordiske landene. Den blodrøde svenske sangeren Michael Wiehe var deres favoritt-gjest.

Arbeiderpartiet med sine ungdoms-medlemmer fortsetter å hylle sin ideologi og idag den 22/7-2012, kunne vi atter høre en påstand som om mulig er en eneste stor løgn. Jens Stoltenberg som jeg oppfatter som en mann som ikke er så nøye med å forholde seg til sannheten sa i sin tale: «Anders Behring Breivik har ikke greid å forandre oss». Hva i all verden vet han om det? Hva er det de driver på med egentlig?

En retorikk som ber oss «grave dypt i samvittigheten, oppføre oss som varme, kristne medmennesker; henstiller til samhold; samt omfavne en ideologi som majoriteten av folket skal ha seg frabedt ». Altså: om du ikke følger Stoltenberg og sosialistenes retorikk så er du et dårlig menneske. Det er nettopp vårt verdigrunnlag det spilles på. Det er dette som er suggesjon. Massesuggesjon!

Mannen som vokste opp med Steinerskolen; og Rudolf Steiner, den tyske filosofen. Men akk så er det vel heller ikke han som skriver talene sine. Da han leste fra et ark etter terrorudåden ifjor leste han fra et manus som var forfattet av en sekretær nordfra ett sted. Akkurat hvor denne sekretæren var fra er uinteressant. Dette som ble formidlet om demokrati etc kom ikke fra verken hodet eller hjertet til Jens. Og kanskje var det like greit.

Men nå hevder han igjen i en tale som antagelig er forfattet av den samme sekretæren; «at vi som nordmenn ikke har forandret oss»! Hvor naivt kan man tillate seg å snakke til folket? Hva slags rådgivere har statsministeren egentlig? Det yppes til strid.

Men at vi ikke har forandret oss siden 22/7 må da være noe av det mest naive som kan uttrykkes idag ett år senere. For det er da ikke til å komme fra at vi har forandret vårt syn på samfunnet; hva enten vi tilhører venstre-siden eller høyresiden. Imidlertid mistenker jeg venstresiden for å være så korka at de fremdeles ikke har oppfattet hva som lå bak Breiviks motiv. I motsetning til høyresiden som nikker gjenkjennende. Det motivet som drev ham til å gjøre det grusomme han gjorde. Som forøvrig vel kan sammenfattes i ett eller to ord: bunnløs ondskap.

Men skulle vi; altså det norske folk ikke ha reflektert over det som skjedde for ett år siden, både hva gjelder regjeringsbygget og udåden på Utøya, ja da går vi en skremmende fremtid i møte. For da går det mot diktatur. For vi har da tross alt forskjellige meninger om det motivet som drev Breivik. Ikke bare her i Norge, men i hele Europa.

Det jeg frykter mest er dette mediene nå tjener penger på, og det er denne nitidige oppmerksomheten som fremdeles gjøres den ett-årige udåden til del. Hva enten det er politikerne som fører an eller massemediene selv. Jeg har da snakket med nok mennesker som har sterke meninger om all denne viraken som har fulgt i kjølvannet av 22/7. Og hva sier man: jo de sier at «nok er nok». Og at Arbeiderpartiet nå har gått over streken. De fortsetter å hylle seg selv.

Vi husker massesuggesjonen drevet frem rett etter udåden ifjor; da Stortorvet var et syn av en blomsterprakt vi aldri har sett maken til siden Diana ble drept på 90-tallet en gang. Foran Buckingham palass. Og hadde de rustet seg blomsterhandlerne denne gangen så tipper jeg at de sitter inne med tonnevis av blomster, som de trodde i sin naivitet at de skulle selge i år på års-dagen.

For det TV kan vise oss seere langt på dag er en liten plett av blomster foran kirken på Stortorvet som langt fra ligner det vi opplevde ifjor. Hvilket er bra. Det vitner om edruelighet. Og at det norske folk igjen har kommet til hektene. Og ikke minst at de pårørende og ofrene etter Utøya har satt agenda. Hvilket også er bra. For nå må da disse stakkars menneskene snart få tid til å sørge. Uten denne medie-jippoen det har vært i mer enn ett år.

Og Nrk's sending med sine bilder fra minnekonserten. Manipulert med konsertens bilder fra ifjor. De syntes kanskje ikke noe om at bildet ikke stemte med det bildet Rådhusplassen viste oss på skjermen ifjor? Det var langt fra det samme «rose-bildet» fra kveldens konsert på ett-årsdagen. Reinspikka manipulering med andre ord. Men det er da også dette de er kjent for; Ark...arbeidernes rikskringkasting. Ikke alltid like edruelig. Med Berge; Nrk's pludrende og filosofiske kommentator, som «fikk sagt det». Kan vi snart få slippe denne mannens ene-tale! - Og Bruce Springsteen; han var lokke-dua denne regntunge kvelden

Rettssaken er over og Anders B Breivik fikk en talerstol i samfulle 10 uker. Vi satt de fleste av oss klistret til tv-skjermen og leste det sensurerte referatet gjort av politisk korrekte journalister. Men vi fikk med oss det vesentlige - og det var at alt gikk galt den dagen. Ikke bare denne dagen men i mange dager og år forut for den dagen en mann gikk bananas.

Er det ikke nå på høy tid å komme ned fra sine høye kjepp-hester å forholde seg til virkeligheten? Den politikerne fremdeles anstrenger seg for å skjule. Med god hjelp av det venstre-vridde media-bildet.

Man kan ikke late som at vi ikke er forandret. Vi var mange som bare ventet på at noen skulle ta saken i egne hender. Og så skulle dette altså ikke skje igjen? Kan vi tillate oss å lytte til de nyttige idiotene som messer en løgn de færreste tror på. Vi vet at opposisjonen står sterkt og at sosialdemokratene går en tøff tid i møte foran valget. Motivet med drapene til Breivik var noe så enkelt som å «få oppmerksomhet» for det som skjer i vårt samfunn - som majoriteten av befolkningen både i Norge og resten av Europa forbanner.

Han fikk oppmerksomhet ikke bare den dagen ifjor men har fått det kontinuerlig siden. Og mediene vil i årene som kommer uten tvil holde liv i «Utøya-tragedien» på sin måte. De bare venter på at ofrene eller de pårørende nå skal fortelle sine historier nå som rettsaken er i havn. Historier som de kan brette ut i lørdags-magasiner helg etter helg. Og vi vil lese det – uten tvil. Og det er greit. Men ytterligere naive taler fra de ansvarlige vil høyst sannsynlig trigge dem som sitter med en copy-cat i magen. Og da er jeg redd vi vil se adskillig verre tilstander enn den dagen for ett år siden.

Det som kan redde dette dysfunksjonelle samfunnet vi alle er blitt en del av avhenger om vi får kastet denne røde regjeringen neste høst. Og at den aldri igjen får fotfeste. Skjer ikke det; hvilket jeg ikke ser bort fra; det foregår mye bak vår rygg vi ikke fatter, - ja da er vi fortapt som nasjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar