onsdag 9. mai 2012

Thai-bruder

Det debatteres om arrangerte ekteskap i deler av minoritets befolkningen. Forkastelig er vel ikke et sterkt nok ord. For dette fenomenet er jo ikke noe annet enn et arrangert slave-forhold. Ikke at jeg mistror at noen allikevel finner seg til rette og faktisk blir glad i den utvalgte. Men det gjorde jo også de kvinnene som var slaver under slaveriet i USA. De fant seg til rette på hver sin måte.

På flyet hjem fra utlandet forleden ble jeg sittende ved siden av et par. Han mellom 60-70 år. Hun kanskje fylt 30; men heller tvilsomt. Han slank og ikke verst å se til for å være en såpass gammel mann. Hun var en typisk asiatisk/thai-kvinne; slank pene ansiktstrekk. Dette paret dro til Thailand en gang i året. For det var jo så billig der.

Gjennom min nye hobby ble jeg overrasket over en kommentar fra en av deltagerne; også en mann langt over de 60 år. Han reiste også nedover i de asiatiske landene bl a Bangkok. Han sa i fullt alvor at neste gang han skulle nedover ville han forberede seg på å ta med seg hjem en thai-caddy.

Disse fattige jentene er tydeligvis blitt kreative på jobb-markedet. De oppleves som enkle og billige. De gir seg hen til menn allerede som barn gjennom prostitusjon. Unge gutter blir voldtatt av gamle menn og da ikke minst menn fra de skandinaviske landene. Noen blir oppdaget og norske myndigheter tar da tak i saken og fører den for retten. For det er visstnok forbud mot å plukke opp unger i de asiatiske landene med det for øye å ha sex med dem. Men disse landene er avhengig av turistene og de pengene de legger igjen. Og forbudet blir et spill for galleriet. Med andre ord reiser mange nordmenn nedover og utnytter deres lave moral kynisk og uten empati.

Dette paret som jeg ble sittende ved siden av på flyet så ut til å ha et avslappet forhold til hverandre. Men den unge kvinnen satte seg til å sove så fort vi var i luften. Og dette var ikke grytidlig så er det sagt. Når hun åpnet øynene inn i mellom smilte hun det fårete smile de er kjent for å sette opp. Et smil som er ment «å behage».

Når jeg hører norske menn i fullt alvor snakke om å hente seg en thai-brud el. blir jeg kvalm! De er ikke noe bedre enn menn vi føler avsky for i enkelte minoriteter. Thai-brudene er kjøpt og betalt. De er slaver og de bor i Norge uten at noen forteller dem hvor galt det er.

På Frogner der jeg engang bodde møtte vi ofte på et par som helt klart var et pedofilt forhold. Jenta kan ikke ha vært over den seksuelle lavalder den første gang jeg så henne sammen med den gamle, feite ekle mannen som dasset ved siden av henne på de daglige turene til butikken. Der var det bestemt ingen ømhet å spore. Men mannen var nok fhv godt bemidlet; det fremgikk klart også via mine bekjente som kjente ham.

Det er vanskelig å finne ord for hvor forkastelig denne praksisen er. At det er forbud mot å plukke opp unge gutter og jenter i Thailand burde tilsi at Norge burde se dem etter i kortene når det søkes om oppholdstillatelse for dem i Norge. Det burde gjøres forbudt å importere Thai-bruder til Norge.

Hadde det vært omvendt og norske kvinner over 60 år som ruslet rundt med en thai-gutt 40 år yngre så tenker jeg det hadde blitt rabalder!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar