tirsdag 8. mai 2012

Ukontrollert innvandring og høyre-orienterte partier


Hva kom først? Høna eller egget?

Jens Stoltenberg sier ikveld at han er bekymret for at ekstreme miljøer skal få styrket sin posisjon i Europa. Ja, om han hadde stoppet der så vil vi kunne si: at det er vi også. Men så kommer etterfølgende sitat – «som følge av den økonomiske krisen» - sitat slutt.

Under valgene i Hellas og Frankrike fikk de Jens kaller høyre-ekstremistene, svært høy oppslutning. Hvilket er riktig og på høy tid at dette faktum adresseres.

Men hvor lenge skal Jens Stoltenberg skjule seg bak det faktum at han tar feil. De s k høyreekstreme er ikke blitt det pga den finansielle krisen i Europa. Innvandringen til Europa fra den tredje verden startet lenge før finanskrisen var blitt et faktum. Selv Sarkozy som tapte valget til sosialisten Hollande forsto dette. Det var jo nettopp av den grunn at han fridde til den høyre-profilerte Le Pens velgere. Og disse er ikke kjent for sin høyredreining pga vanskelige økonomiske tider i Frankrike. Dette forsto Sarkozy men var for sent ute. Han ble latterliggjort av Le Pens velgere fordi han i siste liten kom med forslag og innspill som var rettet negativt mot den muslimske befolkningen i landet som stadig brer om seg.

I Hellas har man ikke greid å danne regjering og det sies at grunnen er at grekerne ikke har tillit til sine politikere. Det er stor uro fordi det skal kuttes ned på bl a velferdsgoder hevdes det. Ja mon det er eneste grunn.

I Irland emigrerer irerne ikke av denne grunn men fordi irske politikere har åpnet grensene for utenlandsk arbeidskraft. Polske og generelt øst-europeiske arbeidere har sveipet over arbeidsmarkedet og stjålet jobbene fra irene. Og irene er ikke kjent for å være et choosy folkeferd.

Det som skjer i Hellas og det som skjer i Irland er symptomer på stor utilfredshet pga innvandring som de ikke har bedt om. I Hellas hører vi om innvandring via grensene til Tyrkia. På Samos min favoritt-øy så jeg knapt en muslim eller er neger. De ville vel heller ikke finne på å gå i land der. Tiltross for at øya ligger i «gå-avstand» fra Tyrkia. Den innvandreren som Europa plages av bokstavelig talt vil ikke kunne oppnå noen økonomiske fordeler ved å gå i land på de greske øyene. Derfor ser du heller ingen afrikaner der. I Aten derimot og i andre store byer som Tessaloniki strømmer de til.

I Frankrike likeså; spesielt i Paris er afrikanere spesielt blitt et stort problem. Franskmenn, grekere, italienere, spanjoler you name them; alle har det samme problemet og Jens Stoltenberg velger å forklare det som «en følge av den økonomiske krisen». I Tyskland, i Hellas, i Ungarn i det hele tatt i de fleste større land mobiliserer de høyre-orienterte partiene seg. Uansett økonomisk krise. I Hellas har mediene forsøkt å kalle dem ny-nazister. En Hellas-ekspert ble på radioen utspurt om dette, men kunne ikke bekrefte at det var ny-nazister som hadde etablert seg som en protest mot landets politikere, som i Hellas ikke lenger tør å mobilisere til valg annet enn fra sine lukkede kontorer.

I Norge måtte det en vest-kant-gutt til for å åpne øynene på folk. I Sverige åpner man øynene dag for dag. I Danmark har man kommet langt i å forstå folks frustrasjon. Men ikke i noen av disse landene dannes høyre-ekstreme partier pga økonomisk krise. Den økonomiske krisen vil derimot bare forsterke det inntrykket folket har nå om dagen. Om at de ikke kan stole på sine egne valgte ledere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar