onsdag 18. april 2012

Knights Templar: Fire svette karer i en kjeller?

Det er tydeligvis svært viktig for aktoratet å få konstatert om hvorvidt det finnes ytterligere trusler der ute siden de er så opptatt av dette vi oppfatter som en frimurerlosje. Det er det vel grunn til skal vi tro Breiviks forklaring idag. Ikke bare at Knights Templar er reell men om hvorvidt det er grunn til å frykte et nytt angrep i Norge. Eller i andre land for den saken skyld.

Psykiater Grøndahl går iflg ham selv helt i surr når han skal forholde seg til ultra-nasjonalister og militante kristne. Ja, det er vel ikke bare han som går i surr, men jeg synes Breivik svarte godt for seg. Han er også ironisk og det er grunn til å humre over uttalelsen hans om at «han likte aktor Bejer bedre når hun tiltalte ham som til et barn». Vi forstår hva ham mener og siden dette ble uttalt etter at referenten på venstre side av flatskjermen forteller oss at aktor Bejer; alias Barbara Streisand, nå plutselig har hevet stemmen; drar vi på smilebåndet.

Vi hører ikke mer om «latter fra salen» noe som kan tyde på at de berørte; som er de eneste som har fått inngangsbillett til denne saken, nå forstår alvoret. Det alvoret som Breivik imorgen vil få anledning til å sette ord på. Spørsmålet om Arbeiderpartiet. Breivik har kontroll og lar seg foreløpig ikke vippe av pinnen.

Og nå ser han frem til en kveld på cella. Han fremstår forresten oppblåst og begynner kanskje å legge på seg? Vel, maten i fengslet er ikke akkurat gourmet. Det blir mye ferdigtygget; antagelig forberedt på et kjøkken i nærheten. Men noen timer på cella frem til lyset skal slukkes og han vil forberede sine aller beste argumenter om hvorfor akkurat Arbeiderpartiet. For det er ikke sånn at han føler et hat mot dette partiet, som hans far jo har vært en del av, nei det er heller et raseri - som vi er mange som deler med ham.

Jeg finner ingen grunn til å gå i skyttergraven ved å ta avstand generelt sett - som en viss mann nå benytter anledning til å gjøre via sin kjente blogg, men jeg har spurt ham om hvorfor han føler så sterkt for dette siden han stadig driter ut den tiltalte. Har «de» kanskje noe på ham?

Når Breivik forsvarer Fjordmann så er det på sin plass og det er uten tvil et intelligent trekk. Når den tiltalte berømmer en av bistandsadvokatene for å stille et «godt spørsmål» bekrefter Breivik at han nok ikke er på lang vei til å bli vippet av pinnen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar