onsdag 21. mars 2012

Ny Grunnlov: overlates til bestemor Duck?

Våre politisk ukorrekte blogger blir lest. Og Arbeiderpartiet innser omsider at deres dager er talte. Jens har visstnok ikke tenkt å vike en tomme og vil sende de 500 ungene som det snakkes om, ut av landet om det så blir med tvang. Bra!

Men vil de det? Har de ikke forlengst forlatt asylmottakene? Og da er det jo ingen som vet hvor man skal få fatt i dem. Og med Kirkens Bymisjons hjelp så kan de henvende seg der om de blir syke eller føder enda flere unger mens de oppholder seg her ulovlig. Alt dette vet vi jo, så Jens forsikring om at han står på sitt er egentlig ikke verdt annet enn de ordene som blir uttalt. Og som vi vet med Jens; han lover i hytt og pine, men totalt sett så viser det seg å være verdiløst babel.

Men en god nyhet! Mitt favoritt-program Ekko, NRK sendte idag en debatt med to av Norges mest profilerte jurister og eksperter på offentlig rett; Eivind Smith og Fridtjof Bernt. De diskuterte forslag til ny Grunnlov. Den loven som ble vedtatt på Eidsvoll i 1814. Den loven som er grunnlaget for andre lover som vedtas nå og da. Den loven som omfatter religionsfrihet og ytringsfrihet, bl a.

De anerkjente professorene fra juridisk fakultet uttrykte seg temmelig klart og ga eksempler på hva de mente om endring av Grunnloven og hva evt som var aktuelt å presisere. Ja, presisere mer enn endre. Som F Bernt uttrykte det, det var viktigere å «sette to streker» under de nye reglene enn komme med nye useriøse regler.

Som eksempelvis at utlendinger har å rette seg etter norske verdier. Og at dette ikke skal misforstås men markeres med rød strek. Eller at det må markeres at «menneskerettighets lover» ikke verken skal eller kan flyte ut til å bli subjektive og meningsløse.

For skal vi rette oss etter enhver rettighet eller mening fra gud og hvermann vil alt flyte ut. Eksempelvis ble det hevdet at ingen skal kunne kreve noe om at det er en menneske-rettighet å få bli i Norge uansett argumenter. Med et spark til dagens tåpelige debatt om hvorvidt det er en menneske-rettighet å få bli når du er her som kriminell; att på til, les: ulovlig.

Det er derfor håp i hengende snøre som det heter. Så innen forslagene med ref til ny Grunnlov skal vedtas skal de sendes på det som kalles «høring». Og da tar jeg det som en selvfølge at jurister som de ovennevntes ord vil veie tyngst. Ikke høringer fra bestemor Duck på Lørenskog og andre nyttige idioter.

Nyt dagen, mens du kan! Morgendagen bringer som regel nye utfordringer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar