onsdag 14. mars 2012

Kristopher Schau: Terrorens komiske ansikt

Den s k komikeren Kristopher Schau skal få lov til å dekke saken om mordene på Utøya. Denne mannen som gjennom sine patetiske prosjekter forsøker å nå inn til oss barnslige nordmenn som finner det morosamt å bivåne at han spiser sitt eget spy. Eller hva med å spise sin egen forhud?

En mann ble intervjuet på NRK forleden. Han mente det nå var på tide å lage sketsjer om drapene på Utøya. Gjør noe morsomt ut av det, liksom! Fleipe litt; herregud man kan da ikke fortsette denne sorgen i årevis, heller. Hallo? Nå får det være nok. Hører dere; alle dere som mistet et barn; en sønn eller en datter; eller begge barna. Nå orker vi ikke høre mer syting om denne tragedien! Folk dør jo hele tiden. På veiene våre f eks hver dag. Er du mer verdt enn meg? Og min tragedie!

Ja, dette er nå faktisk stoda. Enda før Anders B Breivik har fått forklare seg for retten. Nå bør man kunne komme i stemning, mener s k komikere. Nå er tiden inne for stand-up. Verden er så trist. Hvorfor ikke ta en fest? Arrangere turer til Utøya, kanskje? Med M/S Torbjørn? Sommern er i anmarsj. Hva med turer på fjorden. Med reker og hvit-vin? Eller reker og øl for de litt mer harry av oss?

Ærlig talt; hva er det med dere? Ikke tror dere på en Skaper men snakker heller om Darwin og Dawkin som en forklaring på galskapen i verden. Noen hevder sogar at det var Guds vilje det som skjedde den 22/7. Og hvorfor ikke gjøne litt med det faktum når dere først er i gang?

Jeg blir kvalm av dere, håpløse suppehuer. Dere er patetiske og jeg vil ha meg frabedt at dere får sendetid. På en kanal jeg blir truet til å betale for en gang i året. Døgeniktene avgjør saker som vi ikke har noen innflytelse over.

Ta f eks det faktum at en av lek-dommerne i saken mot Anders B Breivik er far til en av de som ble rammet. Et AUF-medlem. Snakk om å drite på draget. Han må da vel for p.... være inhabil? Brød og sirkus, det vil dere ha. Dere ber om det; Breivik vil bli frifunnet. Og dem han siterer vil bli hevet til skyene for sin innsikt. Og Arbeiderpartiet vil bli utpekt som årsaken til dette som skjedde i fjor sommer. Det er de jo allerede. Selv om de fremdeles mener det er aller siste mote; rosa skylapper.

Ja, så mor dere da patetiske suppehuer. Lag noe morsomt ut av det poenget at folket blir ført bak lyset. Av Arbeiderpartiet; av AUF, av han som rømte med halen mellom beina da kulene suste rundt hodene på medlemmene hans; EP. Lag noe morsomt ut av det; gjerne for meg. Men la denne alvorlige saken få sin tid. Det er tid for å le. Men nå er det tid for å gråte. Søk innover; forsøk å finn ro i sjelen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar