tirsdag 3. januar 2012

Snillere nettdebatt etter 22. juli

- Debatten har blitt mer sivilisert, men det har også blitt mindre debatt. Det er ikke nødvendigvis et gode, sier Stavrum.

«Hvorfor har muslimer så lav IQ. Jeg tror der er genetisk.»

«Ville ikke tatt imot organer fra homser og svartinger. Bedre å forlate verden.»

He he..ja unskyld at jeg ler. Som tidligere debattant mobbet jeg aldri. Jeg sa det samme som jeg sier på bloggen min da som nå. Dette vil altså Jens statsminister ha en slutt på. Han sa visst i sin nyttårstale at vi må bli digitale nabokjerringer. Uttrykket nabokjerringer satte nok en støkk i mange vil jeg tro. For er det noen vi forakter så er det nabokjerringene. De onde kjerringene som skaper uro i gården din. Som bedriver sitt renkespill i det stille og som sjelden blir oppdaget. At Jens brukte et sånt usedvanlig usympatisk uttrykk overrasker meg ikke. Og jeg er glad jeg svitsjet over til en annen kanal den kvelden. Forøvrig så jeg ikke på Tv når jeg tenker meg om. Men talen gikk jo i reprise. Men hva gjelder denne mannen som har et sånt løssluppent omgang med sannheten så har jeg fått nok; av mannen.

Men når det gjelder ingressen i dette essayet som er et referat av Stavrum's ord, så må jeg jo smile. For begge påstandene er sanne så vidt jeg har kunnet bedømme. Men å debattere 'sivilisert' betyr jo ikke annet enn at man bruker herske-tenikker overfor dem som ønsker å uttrykke seg sannferdig. Og at det er blitt mindre debatt som en konsekvens av dette sier seg jo selv.

Men når det gjelder utsagn som det ovenstående om homser, muslimer og svartinger så kan jeg ikke forstå annet enn at dette er en konsekvens av ren skjær frustrasjon. Disse utsagnene kommer fra et frustrert hjerte. Og siden det hevdes at vi fremdeles har ytringsfrihet her i landet så skal jeg ha meg frabedt at noen hever seg over andres ufine karakteristikker.

Nå skal man jo høre mye før ørene detter av, og ikke skjønner jeg at mine fremdeles henger der de alltid har hengt. Og dette utsagnet fra samme artikkel idag er det jo grunn til å humre over:

«Han mener det må være lov å ytre negative holdninger, men at det er viktig at motparten tar det alvorlig og svarer.»

La oss si at vi i en debatt blir oppfordret til å stille opp med fakta. Ja la oss si at vi blir bedt om å forsvare utsagnet - «Hvorfor har muslimer så lav IQ. Jeg tror der er genetisk.» Ingen tvil om at dette kunne det bli en interessant debatt av. Og det har det jo også blitt. På selveste 'verdi-debatt' i den kristne avis Vårt Land. Og når vi som blir kalt rasister og lignende nedverdigende karakteristikker skal møtes med at vi bør svare med fakta - så vil jeg personlig i dette eksempelet enkelt og greit vise til Ole Jørgen Anfindsens bok «Selvmordparadigmet». Der kan man lese seg frem til svaret selv om man gidder. Og det er det nemlig de færreste som gjør. Det er jo nettopp derfor at det blir så hissig på disse nett-sidene. Folk er jo komplett kunnskapsløse de aller aller fleste. De stikker hodet i sanda og sier: vi ønsker ikke engang tenke på det!

Vel, da hjelper det neppe med nabokjerringer, sensur og politisk korrekte meninger. Det å oppfordre til å undertrykke folks frustrasjoner vil være ensbetydende med at vi ikke har sett det siste av 22/7.

«Hun tror Stoltenbergs oppfordring om å bli «digitale nabokjerringer» kan kaste bensin på bålet».

Ja, hva denne personen insinuerer er jo en skremmende tanke bare det. Men det er jo faktisk denne taktikken mange i hans parti har fremmet helt siden den katastrofale dagen 2011. Hadde jeg vært mor til en av dem som mistet livet på Utøya så hadde jeg følt deres angrep på annerledestenkende, les: de som ikke sympatiserer med Arbeiderpartiets politikk, som et hån. For fra dette partiet har det ikke vært mye selvransakelse; om noen overhode.

«Redaktør for digitale medier i VG, Espen Egil Hansen, forteller at avisa bruker store ressurser på å moderere nettdebatten».

Ja, uten tvil!

http://www.nrk.no/nyheter/norge/1.7937252

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar