mandag 2. januar 2012

Skagerak Energi: Grådige gribber!

Var i fjor, dvs den siste dagen i 2011 usedvanlig observant og gjorde som energiselskapene vil vi skal gjøre; melde fra om vårt strøm-forbruk nær opp til den 1. i måneden. Dette foretas på «min side».

Idag den 2.1. fikk jeg et varsel fra Skagerak Energi om at jeg måtte lese av måleren. Ja, tenkte jeg det har vel vært noe kluss ved dataen deres, da når jeg gjorde det uoppfordret for to dager siden. Men nei, det var det tydeligvis ikke. For hør bare: jeg leser av måler igjen og skriver dette inn i den valgte ruten.

Og hva skjer? Jo, de spør meg nå med rød skrift om «å lese av en gang til» - fordi de mener at forbruket mitt er for LAVT. Med andre ord de insinuerer at jeg lyver! Ja, ille var det verre før var det nå; døgeniktene blir bare flere og flere. Men ikke bare det; nå mangler de visst helt normal folkeskikk.

Det er sjelden jeg skjeller ut folk nå for tiden. Jeg sier som Agnar Mykle i ett av sine brev: jeg må få ut frustrasjonen med pennen. Alternativet er å ta livet av seg. Så jeg tar en telefon til Skagerak Energi og forteller dem i klartekst hva jeg mener om denslags frekkheter. Hun sa; stakkars jente, som jeg hadde forberedt på forhånd om utblåsingen dette: «helt iorden; jeg skulle ikke bry meg om det». - Men det var jo derfor jeg ringte!

Vel, «noen ganger ere ålreit; noen ganger ere helt ålreit» - og luften gikk omsider ut av ballongen.

Men når det er sagt så har jeg her i et annet essay gitt uttrykk for Skageraks grådighet. For ikke bare skal de ha betalt for 'nett-leie', men de skal pokker meg også ha betalt nesten 50 øre for hver kilowatt time. Jeg har trodd i min naivitet at man skiller på nettleie og forbruk; det siste som jeg har gjennom et annet billigere selskap. Men neida; ikke dette selskapet. Jeg mener at ovenstående bare bekreftet dette selskapets grådige mentalitet. - Så det så!

Håper forøvrig at 'miaculpa's' nye design faller i smak!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar