søndag 1. januar 2012

Dagens ledere: Med god erfaring fra B-gjengen

Nytt år og færre muligheter?

Elisabeth - en voksen kvinne fra Østerrike; jfr GatesofVienna-bloggen, var kommet til å snakke over seg som det heter og ble av en venstre-ekstremist i 2009 anklaget for å ha sagt noe nedsettende om Allahs budbringer. Du vet om ham som det står at han tok lille Aisha på sitt bestefars fang da jentungen var 9 år. Og senere hadde sex med henne der og da på soverommet. Ja, i flg Halvor Tjønn's bok så er dette historien fortalt av Aisha selv. Som ble giftet bort til mannen da han var flere og femti. Hun 9 år.

I Norge, har vi de senere årene blitt konfrontert med en rekke saker der barn har blitt utsatt for overgrep av bestefar, onkel og diverse andre familiemedlemmer. Disse blir nå satt i fengsel. Dette i Norge. Ja, gudene vet om ikke dette og lignende saker blir avgjort av sharia-domstoler om noen år. Her i Norge. Som totalt akseptabelt. I Iran f eks skal man visstnok legitimere ekteskap mellom barn og voksne menn. Den ekteskapelig lavalder er i Iran satt til 9 år. Her snakker vi i Norge om pedofili. Blant muhammedanere ærer man denslags. For siden den godeste Allahs budbringer bedrev denslags og annet som i vestlige land er kriminelt - så betyr dette mindre for muhammedanerne. Tvert imot så vil de mene at denslags bare helliger midlet, som det jo også heter.

Hørte et program på morgenkvisten. Om minoritets-befolkningen på Furuset; fra en getto som forøvrig ligger oppe på Grorud. Der 99% av skole-elevene er muslimer. Der det sluses inn millioner om ikke milliarder av våre skattekroner. For å bygge eksklusive «badeland», restauranter og butikker. Der vi - som sitter og lurer på når vi skal få kastet den røde regjeringen - forbanner hele kostebinderiet.

Der oppe sluses det mange penger inn i kommunale ungdomsklubber for å holde de muslimske ungdommene unna gata. Og ikke ueffent; et forsøk på å få dem til å avstå fra å bedrive faenskap; les: ran av medelever, overfall og voldtekter og krig mellom gjengene som vi kjenner som A og B-gjenger. Dvs disse som politiet fikk tauet inn og ført for retten for noen år siden. Rashool-brødrene tilhørte en av disse gjengene. Den ene av dem har visstnok under fengselsoppholdet kommet på andre og (visstnok) bedre tanker. Nå er han løslatt. Og bor på Furuset.

En ung kvinne med et arabisk navn ble intervjuet om sitt virke der oppe. En ung idealist som fikk mye tyn av sine egne som mener at unge jenter på nitten år og deromkring ikke skal være aktive, men strikke grytekluter sammen med mamma på kveldstid. De samme som blir presset inn i æres-relaterte ekteskap f eks. Hun lever med ubehaget over seg og forsvarer seg så godt hun kan. Hun bærer også hijab fikk vi vite.

Hun var såre fornøyd med Furuset. Her hadde hun slått rot og når tiden kom håpet hun å kunne kjøpe seg et rekkehus og slå seg ned med mann og barn når tiden var inne. Trygt og godt. Her i Furuset-gettoen hadde hun jobb i tillegg så utsiktene var over forventning.

Den etniske unge mannen som var vokst opp der fortalte om krangel og sloss-kamper på fotball-arenaen. Mange forskjellige ungdommer fra utallige nasjoner er samlet her oppe i Grorud-darn' og fotball er populært. At hans egen datter neppe kom til å etablere seg på Furuset var han imidlertid sikker på.

Så var det intervjuet som gjorde meg lys våken der jeg lå. Det var da jeg skjønte at nå var det på tide å starte dagen. Intervjuer bemerket at det kanskje var litt underlig at han; Rashool-mannen som tidligere kriminell og eks B-gjengleder hadde fått jobben med å være kontaktperson for de unge der oppe på Furuset. Hang dette på greip, da? Jo, mente mannen som forøvrig er pakistaner: «man (kommunen) var av den oppfatning at han som tidligere leder av B-gjengen (alt A-gjengen) jo måtte være den rette for jobben. For han hadde jo så lang (og god) erfaring som 'leder' fra før»!

Politiet skal visstnok fnyse av den historien; så vet vi i alle fall det.

Jeg sier som Leif Juster i sketsjen: «Ække detta mot norrmalt a'»!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar