torsdag 29. desember 2011

Analfabetene i Egygpt: innledningen til den arabiske vår

"En imam roper av full hals på Tahrir-plassen i Kairo i slutten av juli. «Jeg var der,» forteller Saleh. «Folk roper etter ham, selv om de ikke forstår hva han sier. Vi har over 30 millioner analfabeter i Egypt. For folk som denne imamen, er det lett å manipulere disse massene. Vil deres høye antall avgjøre Egypts fremtid?»

Dette er fra en blogg skrevet av en egypter, født og oppvokst i Egypt.

Det er underteksten til et foto som jeg ikke finner grunn til å laste ned.
Det er ingen tvil om at det på Tahrir-plassen var samlet analfabeter.
Hva innebærer det å være analfabet? Svar: du kan verken lese eller skrive.
Et eksempel: muslimske barn lærer koranen utenat – på arabisk. De skjønner ikke bæret! De lærer seg fraser utenat som de messer i hytt og pine. Mange av disse barna er født i Norge forøvrig. De er innskrevet i norske skoler som andre norske barn og barn vi forventer en dag skal bidra til velferds-kassa. Derfra vil de forlange å få utbetalt penger til både det ene og det andre. Ikke minst alle de islamske organisasjonene som mottar Stats-støtte. Våre skattepenger. Det finnes hundreogørten forskjellige organisasjoner i Norge som mottar denne støtten idag. Vi subsidierer med andre ord galsskap i n'te potens! I vårt eget land!

I Norge har vi også mange analfabeter; spesielt fra Afrika. Disse er ikke bærekraftig der de kommer fra. Og i Afrika blir de forsørget av Vesten. Dette kalles u-hjelp. Ingenting hjelper; de er fortsatt analfabeter. I syd-afrika har de fordrevet den hvite mann som forsørget dem innen apartheid ble avskaffet. Idag forlanger de samme at hvite skal i fengsel hvis man kaller dem for negre. De er nok flyktninger mange av dem (som vi nå forsørger i Norge også); ikke underlig det; det de kan er å krige. De er født med våpen i hånd.

I Norge spiser de khat og sitter og drar seg på kjøpesentrene rundt om. Når de ikke, som de rasistene de er; går løs på våre unge døtre. Disse overgrepene, som vi ikke ser ut til å få en slutt på av ymse grunner (politiet hevder de ikke får nok penger) er ikke mindre enn rasistiske motivert, basta!

I Egypt samles altså de som ikke verken kan skrive eller lese. De er derimot ikke døve. De hører – og de ser. De ser på TV; og de hører om hvordan kristne i demokratiske land tar til gatene for å demonstrere. De lærer å demonstrere. Og det som antagelig også slo deg når vi så bilder av masse-demonstrasjoner i Egypt, var at de var mange. Midt på lyse dagen var de der og innlysende nok hadde de ikke et arbeide å gå til. Det er 30 millioner analfabeter i Egypt. Det er 30 millioner som hyler og skriker. De aner ikke egentlig hva de ber om. Det de derimot erfarer er at de blir drept. Eller satt i fengsel. Ja, hvorfor ikke? Det kalles ro og orden.

Tenk deg at somaliere i Norge der under 30% er i jobb. Av hvilke afrikanere spesielt er analfabeter. Tenk deg den dagen de blir mange nok. Kan det skje i Norge? Det er vel heller tvilsomt. Men tvilsomt er det ikke at den dagen de mener de har et overtak på oss; som eks vis i England der de har forskanset seg i de større byene og trakasserer britene på alle områder; der er det nå kaotiske tilstander. Britene kjenner seg ikke igjen. De emigrerer. Og talen til Enoch Powell dengang på 60-tallet er mer enn noensinne aktuell; som noe!

Så hva er det vi ikke vil snakke om? Det høres så koselig ut: «den arabiske våren». En årstid der det spirer og gror. Og hos hvem? Jo hos analfabetene som ikke har noe annet å fare med enn lediggang. Med god kynisk hjelp av imamene som lærer dem å rope på Allah fem ganger om dagen.

Bærekraftig?

http://www.nmio.no/modules/news/print.php?storyid=1209&PHPSESSID=498ac4b1e9d4246b6cd6877f8f3d8ac9

2 kommentarer:

Anonym sa...

Når du nevner Tahrir , må jeg tenke på herr Støre's tale 'Etter Tahrir' , hvor han bl.a. skriver 'I Egypt har både den sekulære , islamistiske og kristne opposisjonen stått samlet om demokratiske verdier , og dermed tilbakevist den nesten automatiske slutningen om at islam er uforenlig med universelle menneskerettigheter og en trussel mot vårt samfunn' ... Vår 'brilliante' utenriksminister ( lever fyr'n i sin egen boble , tro , han uttalte til Jerusalem Post tidligere i år , til stor forundring , at en fremtidig palestinsk stat vil legge seg opp til vestlig standard! ) må ha vært vel mye 'våryr' da han trakk denne noe forhastede slutning , tør jeg påstå , etter å ha kommet tilbake til Norge , sterkt oppildnet av ovasjoner fra arabere i Egypt ( jeg mener å ha lest at titusener av kristne egyptere har forlatt landet etter den mye omtalte 'våren' ) ... I nevnte tale skriver han også ( nå fritt etter hukommelsen ) 'For første gang i moderne tid øyner vi at folkeviljen vinner frem , ikke ved stemmeurnene , men gjennom press og protester fra gater og torg' ... Når kommer 'VÅREN' til Vesten? Vil vi i fremtiden få oppleve spontane og fredlige oppstander over hele Europa , med krav til våre politiske makthavere om overgang til 'reelle demokratier' , og krav om retten til å avstå fra å forgå i et multikulturelt helvete - ingen oppegående mennesker tror på det 'flerkulturelle samfunn' ( de oppfatter det som en absurd ordkonstruksjon , for et 'defragmentert samfunn' er ikke et samfunn ; bare et samfunn med et felles sett av verdier og synspunkter har muligheten til å overleve som et fremtidsrettet samfunn med økonomisk , kulturell og vitenskapelig - og teknologisk fremgang , bare i et enhetlig samfunn kan vi vekke entusiasme - og dyrke frem begavelse hos vår egen ungdom , vår viktigste og største ressurs ) , for de vet at menneskenaturen er tilnærmet uendret de siste noen og tusen år , og historien forteller oss at ethvert forsøk på å omdanne samfunn til 'etniske lappetepper' ( med en fremvoksende islamsk tilstedeværelse ) er dømt til undergang ... Bjørn.

Sidsel Dahl sa...

Hei Bjørn. Støre er karriere-kåt. Fikk det bekreftet av en av hans naboer for noen år siden. Han som de andre gutta-boys har kun nese for sine egne narsissistiske behov. Skal bli spennende å lese boken til Bruce Bawer som utkommer på ny-året. Tittelen «Quislinger» - var det ikke så? Mitt siste innlegg burde gi Frp og Siv blod på tann. Eller hva mener du?

Legg inn en kommentar