mandag 28. november 2011

Mette fra Kristiansand

Idag skal jeg filosofere rundt Mette; som hun blir kalt av sine brødre. Ja, hun som for 10 år siden fikk prinsen men langt fra hele kongeriket. Jenta fra sørlandet som kavet rundt i Oslo rusa på narkotika. Hun som under presentasjonen gjort av prinsen innrømmet uten å blunke at hun nok hadde ut-agert i sitt liv. Et nytt ord i vokabularet; «ut-agert». Ja, dem av oss med inside informasjon vet godt at dette kunne være drøye saker. Vi vet også via kilder at det finnes en video, som nok ikke bør komme frem til offentligheten.

Vel, dette er ikke en person jeg bruker mye energi på. Jeg ser av overskrifter at hun bruker masse penger på Louis Vuitton-vesker og Prada-klær. Og at hun liker seg i rampelyset er det ingen tvil om. Og relatert til at hun er født i Løvens tegn, er dette ikke oppsiktsvekkende. Hun liker å være kongen på haugen. Dette tegnet er ikke alltid like hyggelig å ha et forhold til. De er svært selvbevisste; elsker å høre sin egen stemme og plutselig en dag vil du få føle på deres lunefullhet ved at de ikke lenger hilser.

«For meg har det vært viktig å holde et fokus på at det er jeg som bestemmer over mitt liv, det er jeg som tar mine valg, og det er jeg som definerer hvem jeg skal være i denne rollen, så får andre forholde seg til det». Iflg Mette selv.

«Hvis du er uenig med henne, er ikke det like gøy. Og måten å overbevise kronprinsessen på er ikke nødvendigvis gjennom faglig argumentasjon, men man må overbevise henne gjennom mer emosjonelle ting eller bruke lang tid. Men veldig ofte får kronprinsessen det sånn som hun ønsker».
Iflg en rådgiver som antagelig ikke lenger er det.

Ja, nettopp, det er lett å komme på kant med en Løve, og da får du også passet ditt påstemplet; persona non grata! For er det noen som vet best er det Løven. Men det er også lett å like dem; de er sjarmerende og sosiale. Og er du Kreps f eks kan det være behagelig å la Løven styre. De lever på et høyt gir konstant. Bortsett fra de dagene de er nede i kjellern. Ser man konstellasjonen Kreps og Løve; som prinsen og Mette jo er, så ser jeg for meg en prins som er følsom og sårbar og kjent med forventningene til ham/henne. Og kan han få litt «avløsning» så er Løven god å ha når det røyner på. Løven er alltid på topp. Hun vet det og bruker mye energi for å vise all verden at hun og hun alene er best skikket til å bestemme retningen. Kompasset lar hun bli liggende igjen hjemme.

Dette blir da også bekreftet i etterkant av dokumentaren om henne. Sonja og Harald legger ikke skjul på at Mette nok kan være «a pain in the ass». Og spør du meg så er det ikke sønnen; prinsen som legger de kreative forslagene på bordet; men Mette. At hun reiser jorden rundt for å innvie en sjømannskirke som oppkalles etter henne - er helt i tråd med selvopptattheten som er hennes fornavn.

At hun kommer til kort og ikke får gjennomført planene sine. Og setter strenge krav til seg selv er typisk. Og da regner jeg med som sikkert - at tapet hun da føler går ut over ungene hennes og ikke minst prinsen selv. Han har jo også uttalt seg om hvor kald hun kan være overfor barna. Han bruker ikke karakteristikken kald; men det kan leses mellom linjene.

At hun nok bidro til at faren som hun nå tillater seg å snakke varmt om; døde lenge før tiden er det lov å spekulere i. Hun ikke bare tok fra ham hans første barnebarn som han hadde et godt forhold til innen Mette ble en kjendis, men at han ble nektet å bli kjent med barna hun fikk i kjølvannet med ekteskapet; er ikke noe annet enn følelsekaldt og utilgivelig. At hun sitter selvtilfreds i dokus-såpen og sier at «sånn var det, og noe vi som publikum bare må akespetere» - sier dette mye om den jenta som aldri, så vidt jeg kan forstå, har forstått sin rolle. Den rollen vi lot henne få. Den rollen som det norske folk lot henne få. Men som vi ikke ønsket. Som hun tok uten å vise den ydmykheten hun burde vist oss.

Alt i alt var denne dokumentaren ikke verdt noe mer enn at dette er det inntrykket vi har hatt av Mette i alle disse 10 årene. Men – det er alltid tilfredsstillende å kunne konstatere at vi har hatt rett hele tiden. At hun vil bli gjort kjent med de negative kommentarene i kjølvannet av dokumentaren, gjør nok ikke annet inntrykk på henne; enn at hun atter en gang kan konstatere at vi er mange som ikke er verdt hennes gode vilje.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar