fredag 11. november 2011

Knut Storberget: - good riddance!

Hvorfor insistere på at Knut Storberget skal legge seg flat, når vi alle vet at det er ensbetydende med at han da innrømmer feil. Og at han da må trekke tilbake uttalelser som at «de vil aldri gi seg uansett hvor mye penger de får»! Som et spark til hans undersåtter som nå går så sakte at det gjør vondt. Ærlig talt dette må da være for mye forlangt? At den mannen som er herset med de siste 6 årene skulle legge seg flat for noe han ikke selv har styrt. Det snakkes om ressurser. Men det er da vel ikke Knut sin skyld at han ikke fikk mer å dele ut til politiet? Her tror jeg det skorter på innsikt. Knut har bare gjort jobben sin ut fra de forutsetninger som ble gitt ham. Eller?

Det er helt riktig som Jens har sagt at det er hans ansvar. Uten å blunke har Jens sagt dette. Den mannen som sitter på sitt kontor og spiller dataspill - og har det morro med denslags underholdning - kan vel i prinsippet si hva som helst. Ikke til å undres over at det Hvite Hus aldri inviterte ham; guttungen. Ja kanskje har han spilt de samme spillene som Anders Breivik? Det kommer i alle fall frem at dette er noe han har brukt dagen sin på - mens han i pausene gjorde noen forsøk på å lede folket sitt. Ikke rart at vi i perioder har oppfattet ham som lite tilgjengelig.

Men at Knut ikke finner for godt å legge seg flat er bare trist. For egentlig er vel Knut et menneske med en god porsjon empati. En mann som er enkelt å like. Men en person som ikke kan sitte i justisministerstolen med det ansvaret det medfører; og noe han nå omsider har bevist ved sin pinglete opptreden der han trekker seg tilbake innen han mottar den endelige dommen. Og som jeg har spurt; må han ha det inn med teskjeer? Nei, Knut er feig og han er konflikt-sky i høyeste potens. Akkurat som Jens statsminister. Det har Karita Bekkemellem sagt. Og det tror vi så gjerne. For er det ikke sånn at konflikt-sky mennesker bare må ha «ja-mennesker» rundt seg?

Hvem kjenner ikke en konflikt-sky person? De er totalt håpløse å forholde seg til. Om det så er en utleier som fremstår som om han lever på en annen planet. Og aldri; uansett beviser om det motsatte, vil terpe på det samme mantraet: at han har aldri hatt noen problemer med «dem». Underforstått at det må være deg det er noe galt med!

En person du med ditt intellekt innser at du aldri kan forholde deg normalt til - uten at det ender med en konflikt. De lever i sin egen boble. Tenk deg da når boblen sprekker og virkeligheten treffer dem rett i trynet. Det er da du må ha styrke til å stå han av. For uansett hvor langt du er villig til å strekke deg, så vil han ødelegge det gode forholdet som du har anstrengt deg for å bygge opp. - De vet simpelthen ikke sitt eget beste.

Det Knut nå har gjort er forståelig. Det skal guts til å stå ut med så mye kritikk. Men er du konflikt-sky så er du det. Og en vakker dag møter man veggen. Og disse vil være mange i en regjering med en leder som også selv er det. Og det verste med disse personene, er at de nekter å høre på veiledning. Og de nekter å bli irettesatt. De er rett og slett udugelige. Eller som de også kalles; døgenikter; ett annet ord for udugelighet.

http://www.phrases.org.uk/meanings/good-riddance.html

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar