mandag 14. november 2011

Han ville sette fokus på kultur-marxistene

At det blir sirkus er jo noe som mediene eventuelt vil sørge for. De perverse, kapitalistiske eierne som forlengst har myrdet avisene. Vi vet allerede hva forsidebildet vil bli i absolutt alle aviser imorgen eller for noen allerede i ettermiddag. Om de bare kunne forholde seg til sannheten, så hadde man ikke hatt dette behovet for å grafse i tragedier. Det er ikke lenger brød og sirkus vi nødvendigvis ønsker å fores med. Og vi kjøper bare VG på lørdag. Og det pga kryssordet.

At de overlevende ungdommene ønsker møte gjerningsmannen kan jeg forstå. Men dette er vel et råd fra psykologene. Det er jo blitt et gående råd; det å møte sine traumer face up. Møte frykten; føle seg trygg igjen; er det blitt sagt. Men traumene vil alltid ligge i bakhodet på disse. Spesielt de aller yngste. Mange er ødelagt for livet. Jeg tenker på historien om den jenta som ikke fikk plass i en av berg-skrevene på Utøya fordi hun var for tykk. Hun fikk ikke plass og hennes venner måtte bivåne at hun ble massakert rett foran øynene deres. Jeg kan vanskelig se for meg at disse ungdommene vil få et normalt liv. Andre har personligheter som takler dette. Men uansett hvor ressurssterk man utad viser seg, så ligger tristheten og trykker på. Stakkars barn!

Det jeg ikke kan akseptere er at noen kan mene at Anders Breivik ikke skal bli hørt. Han skal ikke få lov til å bli sitt eget «mikronfonstativ». Vel, nå er det jo engang sånn at holocost-forbryterne også fikk det under prosessen etter den 2 verdenskrig. Og personlig så er jeg av den oppfatning at det ligger historier bak enhver forbrytelse begått. Straffen skal de ta; uten tvil. Men selv en morder har verdi i Guds øyne. Husk Jesus oppfordring om at «den som er uten skyld, kan kaste den første sten». Disse vendte seg skamfulle vekk etter den utfordringen. Gud vil dømme oss alle.

Og Jesus ble korsfestet med en morder på hver sin side. Og hva sa Jesus dengang til den ene morderen? Han sa: "Idag sier deg; du skal få være med meg i paradis." Det fordi denne mannen sa at han trodde på Jesus. Men mordere skal ikke gå løs blant oss. Dette er og har Anders Breivik vært innforstått med. Han var villig til å ofre livet sitt også. Og trodde han ville bli skutt der på Utøya; har han sagt. Men det er håp for selv en morder, skal vi tro fortellingene fra det nye testamentet.

At noen skal mene at han ikke skal få anledning til å forklare seg tyder på at vi har et problem. Et stort problem. Vi kjenner jo Breiviks motiv: «Det var nødvendig». Det med henvisning til hans kritikk av Arbeiderpartiets og denne regjeringens, kulturmarxistiske innvandringspolitikk. Det må da vel være i alles interesse å høre ham si dette med sine egne ord. Ikke bare listet opp gjennom argumenter i et manifest. Og dette møtet idag vil ikke gi oss grafsere mer enn et referat av hvordan mannen Breivik fremsto i Tingretten i Oslo noen få minutter i et fengslingsmøte. Hovedsaken skal føres neste år.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar