lørdag 19. november 2011

Fru Shabana Rehmans ambivalens

Rehman er så indignert over at en muslimsk kvinne; i haremet til Gadaffis kvinner ligger med rumpa i været. Hvorfor det? Indignert på denne kvinnens vegne må hun klage til Pressens faglige utvalg.

Interessant. La oss stille oss undrende til at det kommer fra en muslimsk oppdratt kvinne som har valgt å gifte seg med etniske nordmenn. Ja, for ikke at jeg tror at hennes seksual-liv er spesielt jomfruelig. Norske menn er ikke «jomfruelig».

Hun velger nå å ta på seg skyld hun ikke er skyld i. Og nå kaster hun seg over norsk presse. Og da den tabloide som bare elsker å vise kjønn, rumper og pupper. Ikke noe nytt det. Men nå skal de tas. Hvorfor?

La oss si at de tabloide avisene mener at det er likhet for loven og ikke ser noen grunn til å legge skjul på hvor seksuelle midt-østens kvinner er. Dette er ikke noe nytt. I det strengt religiøse Iran går kvinner i svarte telt i offentligheten. Om kvelden i lys av stearin kler de seg i undertøy fra Victoria Secret. Ergo er de ikke mindre seksulle individer enn de vestlige. Og flott er det. Men Rehman føler altså et ubehag ved å se en muslimsk rumpe i været? Hvorfor?

Du er blitt sjikanert av dine egne muslimske troende og tør knapt bo i Norge – pga trusler fra dine egne. Med andre ord er du innforstått med hva det vil si å være vel integrert i et vestlig samfunn. Med vår frigjorte, utagerende seksualitet. Det er ingen grunn til å betvile hva dine motiv for å gifte deg med en av våre har vært. Det er innlysende at bare tanken på å leve i et harem her i vesten står for deg som noe av det verste du kan tenke deg. Eller?

Jeg synes du taler med to tunger; som de fleste andre muslimer som liker å fremstille seg som sekulære og liberale muslimer. Jeg tror nemlig ikke på dem. For det er noe fundamentalt galt ved Rehmans utspill når hun bruker så mye energi på en kvinne som demografisk lever så langt unna – sine egne. Hva vil hun?

Slå et slag for sine muslimske medsøstre som lever her i Rehmanns andre land burde vel være langt mer nærliggende. Med tanke på at Rehman er en oppegående kvinne så burde hun vite at våre krisesentre rundt om i det ganske land er okkupert av mer enn 80% av kvinner som blir slått, voldtatt og psykisk undertrykket av sine muslimske menn, brødre og onkler!

La meg si det, sånn fru Rehman. Du er lite troverdig og det er tankevekkende at du i det hele tatt får spalteplass. Eller er det det? Nja, det er vel ikke underlig at du skriver for en venstre-radikal avis som Aftenposten. Som nå etter 22/7 har valgt å legge ned debatt-sidene sine for godt. Det ble nok kostbart i lengden å sette bort «sensureringen» til private. For på de sidene kalte man en spade for en spade. Og det kostet å være debattant der inne for å si det mildt. Selv er jeg svartelistet fra å kommentere innlegget ditt der i dag.

At småjenter fra de er en neve stor må ikle seg hijab når de er ute å spaserer med sine mødre; forøvrig i samme habitt. Og det fordi de for dine medtroende kåte menn – fremstår som seksuelle vesener enda så små de er! I Norge kalles disse pedofile. Noe Aftenposten ikke tør fokusere på: pk som de er.

Men for deg er dette altså helt greit?

Give us a break!

http://www.aftenposten.no/meninger/kommentatorer/rehman/Fordi-de-fortjener-det-6701400.html

2 kommentarer:

Shabana Rehman sa...

Jeg fikk meg jammen en god latter av å lese innlegget ditt og Hvor ute å kjøre går det an å bli? Fråtsingen din i "muslimske medsøstre", islamske pedofile" og iranske burkaer er til å le av. For det virker som du har et svært burka tredd nedover hodet ditt selv, UTEN åpning for øynene til og med. Hvoror jeg skriver dette?

For det første, hvor i alle verden har du fra at dette er et forsvar av "muslimsk" medsøster- Når et presseetisk overtramå er skjedd så har det skjedd uansett hvilken religiøse tilørighet en person har. Det mennesklige aspektet bryr ikke en person som åpenbart er mer opptatt av å dele folk i grupper slik du er.
Og denne utrolig ekle mistenkligjøringen din om å tale med to tunger og overhodet ikke se den etiske sammenhengen her all den tid du ser dette monomant gjennom islamistiske briller må jeg bare riste på hue av.

De poengene du nevner som jeg liksom ikke skal ha tatt opp, og som ..hmmm...utroling nok alle har med islam å gjøre, er faktisk konsekvent tatt opp i mine artikler som samfunnskritikk, alt fra tildekning av kvinner, til barne-ekteskap.

Og det at du stiller dette opp mot "vår frigjorte seksualitet" viser bare at du har totalt misforstått saken. For dette har ingenting med seksuell frigjøring å gjøre da en hver også muslimske kvinner må få kle av seg så mye de vil. Feks i denne artikkelen : http://www.aftenposten.no/meninger/kommentatorer/rehman/article4235403.ece

Hvor har jeg sagt noe annet? I Aline saken snakker vi om et privat bilde av en kvinne som ikke har gitt sitt samtykke. Det er dette jeg tar opp. Ikke Aline som enkeltmenneske. Og det har vi noen presseetiske kjøreregler for. Det er ikke Aline jeg er indignert på vegne av, det er pressetikken. Og måten du setter opp "oss" og "muslimene" på forteller meg om en person som er innmari fiksert på å "ta" skribenter pga deres bakgrunn, men denne gangen har du åpenbart sett deg blind i din islamfokus for du angriper en person som overhodet ikke har latt være å ta opp alle de problemstillingen du selv nevner. Og ja spesielt det med krisesentre/vold. Hvis du virkelig ikke har noe annet poeng enn å ta opp alt det andre man BURDE ta opp, og ikke ser at hele saken handler om vår egen menneskelighet, har du selv tapt noe på veien.Foreslår at du leser deg littegrann opp på hva folk du angriper tidligere har skrevet om før du tråkker i salaten så innmari-

Sidsel Dahl sa...

Takk for engasjementet, Shabana Rehman. Jeg har visst truffet en nerve eller to? Hva med å bruke denne energien neste år i et 8 mars tog? Der er det jo mye du kunne ta tak i! Men innen den tid er det mye å lese seg opp på her på bloggen min. Likte du bildene til høyre forresten?

Legg inn en kommentar