lørdag 15. oktober 2011

Trenger du en psykiater?

Dette er en reprise fra 31.7.
Og - som det heter: "Hva var det jeg sa"? TV2 Nyhetskanalen bekrefter i kveld min påstand via pårørende til en ungdom som ble myrdet på Utøya.
****

Det er heller tvilsomt om vi nå kan vende bladet fra sorgens kapittel til gledens på ennå en tid. Men det er allikevel nå tid for å smile. Ikke av glede men av ren skjær ironi. En debattant på VL tar opp det faktum som er symptomatisk for denne regjeringen der Jens statsminister på mange områder har fremstått som den gode samaritan. Han som deler ut oljepenger til de trengende. Men som ikke har en plan; som Egon ville ha uttrykt det.

Nå sies det at alle skal få hjelp fra psykiatere og psykologer som om disse sitter og har sittet på gjerdet og nærmest ventet på en gylden mulighet til å få vist hva de er gode for. La det være sagt først som sist; dream on! For det første får du ikke time hos en psykolog før om 6 måneder. Jo, du kan få en time hos privat psykolog hvis du er villig til å bla opp en 1000-lapp i timen som er 45 minutter. Og hvem ville ikke gjort det når det virkelig røynet på. Det er bare det at den første 1000-lappen antagelig vil gå med til å fylle ut et skjema som skal sendes til det departementet som er aktuelt. Deretter kan det tenkes at du vil få enda flere skjemaer i fanget som du blir bedt om å fylle ut. For tro nå ikke at psykologen eller psykiateren foran deg har gjettet hva du lider av; selv om du hevder at traumet kan relateres til den 22. juli 2011. Nope! Du er nødt til å hjelpe ham/henne på vei. Og dermed ryker 1000-lappene innen du vet ordet av det. Derfor er dette ikke å anbefale.

Og som debattanten på VL kan opplyse om av egen erfaring visstnok, så vil du om du ikke føler at du orker stå på venteliste i 6 måneder så kan alternativet være de s k psykiatriske sykepleiere. Dette er sykepleiere eller hjelpepleiere som har tatt noen kurs i mental mestring som kanskje kan komme deg til gode. Tvilsomt, spør du meg! Du vel nok oppleve at hun har empati og vilje til å holde om deg og vise deg omsorg. Men ikke regn med mer! Ta heller en god samtale med mora di; hun forstår deg nok best om du er en ungdom som sliter.

Så var det Arbeiderpartiet og Jens statsminister som Anders B Breivik vil ha avsatt. Ja, vi kan jo ikke akkurat påstå at han er alene om det. De andre partiene eksisterer jo pga Jens statsminister&co.

Mediene melder midt opp i sorgen at Arbeiderpartiet er så populær som det aldri har vært før. Med andre ord leser vi mediene som om partiet nå kan takke tragedien den 22. juli og Breivik for dette. Hurra!

- Arbeiderpartiet får hele 41,7 prosent oppslutning på en fersk meningsmåling. Dette er 11 prosentpoeng fram fra junimålingen.

- Vi oppfatter dette som enda et uttrykk for det norske folks medfølelse med ofrene etter terroren i Oslo og massakren på Utøya, og at de svarer på vold med mer demokrati, sier assisterende partisekretær Odd Erik Stende.

Det er Synovate som har gjort målingen for Dagbladet, og den er tatt opp i dagene 29–30 juli. Målingen er gjort med et utvalg på 500 personer, mot vanligvis 1.000.

Fremskrittspartiet får 16,5 prosent mot 19,5 prosent sist. SV får 4,5 prosent, Kristelig Folkeparti 4,4 prosent, mens Senterpartiet og Venstre ifølge målingen ender på 3,8 prosents oppslutning.

Legg merke til at Frp går «tilbake». Ja, mon det, du! De partiene som fremstiller Frp'ere som hår i suppa ligger fremdeles og vipper på grensen til å bli akseptert overhode som parti.

Skal vi ikke snart lande!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar