søndag 16. oktober 2011

Nansens edlere deler

Fritjof Nansens edlere deler er nå blitt allemannseie. Nå kunne han beskues en kort tid på Facebook, noe som Aftenpostens redaktør en tidligere journalist i Klassekampen, Haugsgjerd står inne for. Leder i Norsk Journalistlag, Elin Floberghagen reagerer på følgende måte når hun hører reaksjonen fra Facebook. Hun sier at «det er veldig pussig at Facebook skal ha den type publiseringsregler, at de skal nekte ting som allerede er blitt publisert i en bok og en avis».

For Facebook har regler og disse er bestemt av våre lovgivere. Det skal ikke publiseres nakenbilder, og dermed basta. Men Aftenpostens redaktør mener altså at det ikke skal gjelde avdøde personer? Og i alle fall ikke hvis det var en kjendis? Så eventuelle nakenbilder av kong Olav; vår folkekonge er det helt greit å trykke? Fordi som Floberghagen sier – de er jo publisert i bøker og aviser allerede? Med andre ord så skal ikke regler for publisering av nakne menn gjelde fordi de er tidligere publisert f eks i blader som er rettet mot dem som liker å se nakne mennesker på trykk?

Hun uttrykker seg forøvrig som en tilbakestående når hun i intervju bruker ordet «hæ».

- Hæ? Dette er en helt ny problemstilling, og som jeg aldri har hørt om før. Jeg synes ikke de burde gi seg til å redigere Aftenposten på andre medier, sier NJ-lederen.

Generalsekretær i Norsk Presseforbund, Per Edgar Kokkvold mottar nyheten om trusselen fra Facebook med latter. Han sier at Facebook tolker regelverket «firkantet». At Facebook har regler om at nakenbilder ikke skal på trykk på deres side, er jo som Kokkvold burde vite et regelverk som andre har bestemt. Så når Facebook holder seg til lover og regler så skal det være galt? For som han sier: «Det er mange som ikke ønsker å se nakenbilder, men i dette tilfellet handler det jo om historiske bilder, som er ufarlige i den forstand».

Så la meg ta et annet eksempel om hvor greit det tydeligvis er i hodene på den sosialistiske journalist-stand: Hvis det finnes naken-bilder av helten fra 2. verdenskrig; vår alles «Kjakan» - i skuffen til en eller annen – så er det altså helt greit å trykke disse etter hans død?

Hæ!

http://www.aftenposten.no/kul_und/article4256542.ece

.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar