søndag 30. oktober 2011

Spetalen: Når ord blir fattige og ingenting verdt; da er det for sent!

Spørsmålet om vi bør lytte til folk som tjener penger like fort som gresset gror om sommern. Eller om vi burde betrakte dem som griske og smakløse for i det hele tatt å ta seg den friheten å åpne munnen; det vil unektelig melde seg hvis vi er villige til å gjøre opprør mot denne regjeringen.

Investoren og milliardæren Spetalen sier det. Siv Jensen som forøvrig ferdes i de samme kretsene som førstnevnte; sier det og har sagt det i mange år. Og hva svarer de dysfunksjonelle venstre-vridde sosialistene?

- Dette er Frp-populisme på sitt verste: Det er ikke mer enn ett år siden Frp ønsket å stramme inn handlingsrommet til Statens Pensjonsfond Utland, sier finansminister Sigbjørn Johnsen.

Ja nettopp, og kunne han tenke seg å lytte? Nei, på Hedmarken snakker de et helt annet språk enn nede i Oslo: «Je vill itte»!

Les selv VG's kronikker om hvordan og hvor vårt Pensjonsfond eller oljefondet blir tatt vare på. Vi låner penger til land som Italia som nå er like konkurs som Hellas og Spania. Grekerne føler seg okkupert av tyskerne akkurat som i krigsdagene fordi de sistnevnte nå faktisk eier landet deres. De må vende seg indirekte til Angela Merkel for å få utbetalt pensjonen sin. Hitler skal altså ha sagt når han innså tapet: «Neste gang tar vi dem ad diplomatisk vei». Tyskerne lærte mye på de to verdenskrigene. Og er idag et av verdens rikeste land.

Men tror du Hedmarkingen kunne tenke seg å investere i tyske obligasjoner? Nei, det passer selvsagt ikke en sosialdemokratisk rød regjering. Og «Erik godfjott» tapper stadig vekk av vårt pensjonsfond til korrupte afrikanske land. Han vet ikke bedre; og en mann vi må slite med enda 2 år og enda lenger om ikke folket snart forstår sitt eget beste.

Spetalen tjener altså penger og det med sosialdemokratenes hjelp; uten tvil. Men det er faktisk mulig å lære seg hvordan uten deres hjelp også. Og ingen blir rike i dette landet uten at de vet hvordan. Og ingen andre enn idioter med hue under armen og armen i bind ville investere i råtne askjer eller låne penger til folk som ikke kan betale tilbake. At de 44 milliardene vi har lånt Italia aldri vil bli betalt tilbake; vet vi nå. Men stiller Angela opp for Berlusconi-halliken og nedgraderer deres gjeld som hun har gjort med Hellas, så vil jo våre tap relatert til Italia havne i kassa til Angela. Og det samme med våre tap andre steder i verden.

Kina er jo forresten på alerten etter å låne bort pengene sine. Og da til de samme landene som nå ikke kan tilbakebetale gjelden sin. Ikke minst de afrikanske landene der Kina investerer stort. Der norske politikere også har investert. Og dermed forsvinner pensjonsfondet ned i det store sluket. Der ingen land er i stand til å ivareta sine forpliktelser.

Jo det er kriser; finanskriser og det hjelper neppe at Norge styrer unna foreløpig. Men når kassa er tom så vil vi lide samme skjebne. Og med Sigbjørn Johnsens hjelp kan det tydeligvis gå fort skal vi tro de som vet hvor galt det kan gå. For uten tvil har han gjort seg noen erfaringer milliardæren også. Han har gamblet som han anklager Johnsen for. Men han har lært at det kan være lurt å snu i tide. Detta veit itte bonden fra Hedmarken noe om. Hadde han gjort det hadde han ikke sittet i en rød regjering.

http://e24.no/makro-og-politikk/siv-jensen-gambler-med-din-pensjon/20114437

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar