torsdag 27. oktober 2011

Den hjerterå Frp-politikeren. Og oss, da!

Dagsnytt 18 Nrk 2 torsdag 27.10.2011

Tidspunktet kunne like gjerne vært noe annet. De to første debattantene fra hhv Krf og Ap ved Høybråten og Strøm Eriksen. Høybråten «prøver seg» og får svar fra fru auto-pilot. Krf kommer straks på defensiven og auto-piloten er såre fornøyd. Dette er reinspikka manipulering og kalles også hersketeknikk.

Neste debatt skal handle om Frp og deres utspill idag om total stopp for asylanter. Ny leder og Per W Amundsens arvtager fra Toten; der døm kaller en spade for en spade. Vel, det var det, da. Krf -representanten mener bastant at Frp-totningen driver med rått spill. Tenke seg til du, at Norge skal nekte folk adgang til riket. Argumentet er at det er 40 millioner på flukt fra krig og fattigdom. Og så skal vi altså nekte folk å slå seg ned her. Nekte dem trygd fra første dag. Nekte dem mat og bolig, nekte dem helsehjelp og lignende. Dette er iflg representanten fra Krf - «hjerterått».

Totningen finner seg ikke i å bli kalt hjerte-rå. Men vil han komme til å kalle en spade for en spade i fremtiden? Neppe, hvis vi skal ta hans første sceneopptreden seriøst. For når han får spørsmål om hva han mener om en 5-årig asylstopp for personer som ikke tilhører EU, så blir han plutselig spak. Om det er snakk om 5 år eller 1 år, se det vil han ikke nå plutselig mene noe om. Og ikke har han tatt stilling til hvem han inkluderer som asyl-søkere heller. For dette kan han visst «diskutere».

At den forrige representanten fra Krf fant det formålstjenlig å gå i skyttergraven så fort han ble satt på plass av fru auto-pilot Strøm-E kom ikke som noe overraskelse. Han fremstår som en pingle. Han tilhører svingdør-partiene, som så fort det blir fokusert på «menneskelige hensyn», ja da er det veldig viktig å signalisere at de ikke vil ha noe med de rasistiske velgerne til Frp å gjøre. At de deltar i debatter med Siv Jensen f eks er noe de skammer seg over. Ikke som venstrelederne nå og tidligere; de brukte og bruker karakteristikker vi gjerne også bruker om dem; og det er greit.

Høybråten prøver seg og hevder at regjeringen er håpløs når den stadig gjentar at «alt årnær sæ». Et mantra vi har lagt merke til nå de siste 5 årene. Som Jens sa så unnvikende da han ble spurt innen han vant statsminister-posten - «vent å se». Det var hva han svarte reporteren på spørsmålet; hva kan vi forvente oss av din regjering. Det var ikke et valg han vant med høy margin. Nei tvert imot det var som ved det danske valget i høst noe sånt som 8000 personer som avgjorde det fatale resultatet. Vi møtte oss dengang selv i døra. Presis som danskene i høst - som aldri drømte om at deres kamp for de samme sakene – som i Norge nå hovedsaklig dreier seg om den perverse innvandring – skulle komme til å havne i dass. Åtte tusen personer avgjorde det fatale resultatet!

Men Høybråten feiget ut før han hadde satt punktum. Det tok auto-piloten knappe 5 minutters argumentasjon innen han ble rød i bolle-kinnene sine. Og så var han tilbake til scratch. Han prøvde seg med en argumentasjon som kunne ha gitt ham mange gode stikk, og han feiget ut som vi ofte velger å gjøre i bridge. Det kostet ham for mye å stå på sitt; denne gangen også. For Gud forby om han som en kristen sjel også skulle fremstå som hjerterå!

Bla bla bla bla bla.....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar