søndag 7. august 2011

Skal vi ikke heller tåkelegge debatten dere!

Nå er han kommet på banen igjen. Mannen som truet sine egne partifeller og velgere i forrige århundre - med å gå av som leder hvis ikke AP fikk mer enn 36.9% oppslutning. Eller var det 36.7? Vel, det gikk troll i ord kan man vel si. AP mistet makten til Høyre.

Ett av mine yndlingsuttrykk er hue under armen og armen i bind. Dette om fremtredende personer som er overbevist om sin egen genialitet. Men som ofte driter på draget. Litt for ofte. Torbjørn Jagland sørget vel heller mest selv for å bli valgt inn som leder av Europarådet - enn lyttet til dem som helst så at han trakk sitt eget kandidatur. Men neida, mannen fikk vel jobben fordi han var villig til å fire. Ikke på 36.9% oppslutning denne gangen. Nei, mer i retning av at han vant - på bekostning av at Norge tapte på vesentlige punkter. Som vi idag ser flere og flere resultater av; denne villede innvandringspolitikken for eksempel.

Denne mannen er generalsekretær for en organisasjon kalt Europarådet som står fremst i rekken for: å «fronte arabisk og islamsk kultur i Europa». Denne mannen bidrar til det som trigger høyresiden i motsetning til det som trigger venstresiden, der Torbjørn Jagland hører hjemme politisk.

Denne gangen er han på banen igjen og maner oss til en annen retorikk enn den vi brukte før 22/7. Jagland ønsker å forby bruk av begrepet «multikulturell» ved å bytte begrepet ut med ordet «diversitet». Et typisk norsk ord, altså. Ikke det? Ikke et ord i mitt vokabular i alle fall. Som journalist-student lærte vi at vi skulle skrive «sånn at mora di forstår det». Skjønner?

Men er dette kanskje hans måte å tåkelegge realitetene på? Som da han ikke sa det rett ut den gangen da den fatale truslen om 36.9 falt – at han var drittlei livet som statsminister? Men som da heller valgte å stikke hue under armen - ved å bruke enn annen retorikk. For hadde han kanskje helgardert seg? Hvorfor ikke 35.9?

Ordet diversitet skal betegne det samme fenomen som fler-kultur, nemlig mangfold av kulturer på et og samme geografiske området. Underforstått i betydningen: “Why can’t we all just get along?”


Men så er det jo det da, at jo større avstand det er mellom oss som bruker fremmedord - og mora di, desto lettere er det å lure folk(et), ikke sant?

Gro kunne da heller ikke dy seg den gangen: «Jeg hadde ikke kunnet tenke meg at han kunne være så dum”!

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/politikk/article2740076.ece

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar