mandag 8. august 2011

"A european declaration of independence". En gal manns verk?

En historie fra Utøya.

På sitt raid rundt på Utøya skjøt han skruppelløst. På en fjellhylle forsøkte de å gjemme seg. En av ungdommene var for stor; det var ikke plass til henne. Hun ble skutt foran øynene på sine venner.

Fred over hennes minne!

*******

"I have an extremely strong psyche (stronger than anyone I have ever known) but I am
seriously contemplating that it is perhaps biologically impossible to survive the mental,
perhaps coupled with physical torture, I will be facing without completely breaking down on
a psychological level. I guess I will have to wait and find out."

Dette sitatet er hentet fra en side i Anders B Breviks mer enn 1500 lange manifest.

De første 25 sidene handler om hvordan den vestlige sivilisasjonen ble omprogrammert. Fra å være et patriarkalt samfunn til et matriarkalt. Breiviks fører i pennen et tilbakeblikk på historiens gang fra 1920 årene til idag. Der 1960-årene fremheves som den tiden som gjennomgikk de største endringene. Denne historien er ikke noe å kimse av. Og de av oss som var i ferd med å bli voksne på den tiden burde ikke ha noe problem med å nikke gjenkjennende til det Breivik fører i pennen. Med hjelp av klippe og lime-metoden eller gjennom egeninnsats.

Videre skriver han en innføring i et tema som politisk korrekthet og forklarer hva dette egentlig innebærer. Noe som jeg selv fant interessant. For det uttrykket betyr noe langt mer enn å bruke en retorikk som stryker eliten med hårene.

Jeg anbefaler at du leser de første 25 sidene og gjør deg opp din egen mening. Riktignok på engelsk, men de fleste av oss vil nok få de viktigste poengene med seg. Det som fremstår som viktige punkter siden 1960-årene og frem til idag er det vi som reflekterer over de katastrofale endringene i samfunnet - lett kan være enige i. Den seksuelle revolusjonen. Hvem husker ikke hvordan det moralske aspektet ble endret i løpet av kort tid. Våre foreldres formaninger gjaldt ikke lenger da jeg selv kom i den alderen. Vi ble alle påvirket. Sex skulle heretter bli som et tidsfordriv. Gradvis ble det heller ikke lenger en big deal om det ble oppdaget at du hadde hatt sex med det samme kjønn. Og vi vet jo hvordan denne frigjøringsprosessen endte. Vi er mange som vil nikke gjenkjennende til de første 25 sidene i dette manifestet. Og det er mange som også vil være i stand til å "ta ballen og ikke mannen".

De venstrevridde mediene - og da de de aller fleste av oss forholder oss til vil lyve og bortforklare denne gale mannens verk. De vil f eks si at Frankfurt skolen ikke eksisterte. Og at Breivik fantaserer og/eller viser til fakta som kan bestrides med ett pennestrøk. Ikke tro dem, gjør deg opp din egen oppfatning. Hva som kommer etter de 25 første sidene har jeg ingen anelse om. Men så langt har jeg ikke noe problem med å følge Breiviks argumentasjon. Jeg har lest frem til kapitlet som omhander "intoleranse og angrep på frihet".

Deretter rullet jeg innholdet, som jeg har kopiert via en utorrent over til en Pdf til siste side der han av en eller annen grunn har trykket bildet av seg selv, sin halvsøster og mor. En flott liten familie; en stolt mor og en flott søster. Som iflg Anders B har de samme tanker som broren men som de fleste har også hun et overfladisk forhold til.

Dette overfladiske forholdet er det tydelig at Breivik forakter. Han forakter redaktøren for Document; Hans Rustad. Som han ikke får taket på; en tidligere marxist. Han er også gått lei av Frp som ikke kommer videre. Han fremhever også Peder Jensen alias Fjordmann som ikke legger skjul på sin forakt for islamiseringen i vesten. Og foreløpig har jeg ennå ikke lest noe i Breiviks manifest som overgår Fjordmann's retorikk. Men det kommer vel.

De sidene jeg har lest etterhvert bakfra - fremstår forståelig. Om enn kynisk. Det er en dagbok jeg leser. Om bursdagsselskaper med de faste vennene. Om tidligere vennskap med innvandrer-gutter i oppveksten. Noe som etterhvert utviklet seg til å bli en dyd av nødvendighet for ikke å bli slått ned og ranet av gjengene av de samme innvandrerne. Man merker at Breivik blir mer og mer preget av dette bildet vi mange i Oslo etterhvert har av disse. Overgrep, ran midt på dagen av gamle såvel som unge - som blir frastjålet mobilen sin f eks. Det er i det hele tatt så langt ikke noe forunderlig over det han forteller hvis vi leser det som dagboksnotater. Han påstår at han ikke kan gjøre en flue fortred. At han er glad i livet og at han ikke klandrer noen for oppveksten. Det faktum at faren har tatt avstand fra alle barna sine gir et trist inntrykk av at noe må ha påvirket gutten allerede som 12 åring.

Han intervjuer seg selv. Og han skriver intelligent og informerende. Han mener han gir sitt liv som martyr og vil ofre seg for menneskeheten.

Jeg kommer til å lese dette om enn noe overfladisk til tider. Og jeg tar stor avstand fra dem som måtte mene at det ikke er verdt det. Vi er blitt konfrontert med krefter som overgår vår menneskelige forstand. Det er god grunn til å studere ham nærmere. Å avskrive ham innen du vet hva dette dreier seg om vil bare gjøre deg mer frustrert enn du nok allerede er.

http://thepiratebay.org/torrent/6560898/2083_A_European_Declaration_of_Independence

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar