torsdag 18. august 2011

“Jai alri set dene maskinen for”!

Hørt den før? Mitt siste innlegg handlet om ikke-vestlige arbeidere som har null forhold til service.
Følgende historie til skrekk og advarsel. Den er bekreftet av Expert som solgte meg en dyr vaskemaskin.

Jeg betalte 450 kroner for å få den levert. Inn kom to typer fra midt-østen. De forduftet fortere enn jeg blunker . Over alle hauger var de. Der satt jeg igjen med en bruksanvisning. Det viste seg at det ikke var min jobb å fjerne braketter og andre skruer. Det viste seg også at dette skulle det langt andre hjelpemidler enn en vanlig skrutrekker til. Jeg provosert og forbannet og forberedte et strupetak på selger dagen etter. Nå går jeg normalt ikke i strupen på noen i første omgang. Jeg hadde ikke mer enn så vidt begynt på leksa og ble avbrutt med: de monterte den ikke?

En ting er det faktum at vi i Norge på mange områder må vende oss til at samfunnet er endret med innvandringen av mennesker som ikke kan en dritt. De har ingen skolegang og erfaringen har de fra krigsherjede samfunn som ikke blir enige om hva Muhammed sa og ikke sa. Det er grunnen til at amerikanerne invaderte Irak; for om mulig å redde den irakiske oljen fra gærningene. Det gikk med mange soldater men det gikk også med mange sivile liv. Fordi disse menneskene mangler noe alt vesentlig. Disse menneskene skal vi nå måtte slite med i årene fremover. Og ikke minst de har sugerøret godt ned i velferdskassa vår; og lojaliteten til vårt demokrati er ikke-eksistrende. Det skal innføres sharia-lignende tilstander her - som betyr muslimske lover. Uansett statsministerens svada-taler om dette faktum. Det er kommunevalg nå i høst så vi får ikke skiftet ut de politikerne som er skyld i dette stadig større kaoset som råder. Men vennligst bruk litt tid på reflektere over tilstanden; for den er under pari.

Selgeren hos Expert kunne fortelle at de tidigere hadde en utmerkt avtale med en norsk vare-på-døren-leverandør. Men så plutselig en dag var det slutt. På høyeste hold ble det nå sagt, fra Expert ble det bestemt at de som nå driver Posten i Norge; og det er ikke lenger nordmenn! Det har du nok også registrert de gangene du må på postkontoret. Postens leveringsavtale er nå med “Bring”. De bringer ikke annet enn problemer og frustrasjon. Bringer de brev i rett tid så kan du sette kryss i taket. Det er sjelden vi får brev dagen etter at det er postlagt.

Selgeren kunne fortelle at de ikke hadde hatt noe de skulle ha sagt. Og jeg trekker den konklusjon at det ikke er Expert som har bestemt dette, men dagens politikere. De må jo finne jobber til disse folka som ikke har noe å bringe til torgs. Så de oppretter jobber og folka de sender rundt i hytt og pine har ikke peiling på hva de sendes rundt for å gjøre. Så også i mitt tilfelle.

Selgeren kunne også fortelle at disse var så talentløse; (selv bruker jeg gjerne ordet døgenikter men jeg er da heller ikke pk) mitt tilfelle var slett ikke unikt. Hun kunne fortelle om kunder som klaget over at kostbare maskiner ble kastet skjødesløst inn i varebiler. Og hold deg fast: en kunde kunne fortelle at den vaskemaskinen han fikk levert på døren sin ble levert OPP/NED!

Jeg ble lovet å få besøk samme dag etter klokken fire, men hvem som ville dukke opp det fikk tiden vise. Og fem minutter før ankomst mottar jeg en telefon: “ a do hjemme”? Joda, jeg er hjemme og venter. Alt blir jo satt på vent når du havner i sånne energi krevende situasjoner. På døren står en av samme ulla. Et familiemedlem av Muhammed, if you get my drift!

Han stiller seg foran maskinen og klør seg i hodet. Deretter tar han tak i braketten som jeg nesten hadde fått løsnet selv - og begynner å rive og slite i den. Jeg stopper ham og sier: du vet ikke hva du skal gjøre, ikke sant?

“Jai aldri sett denne maskin før”!

Ha en fortsatt god ettermiddag. Selv fikk jeg ikke vasket mine laken i dag heller.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar