fredag 19. august 2011

EUROPARK - 1000 kroner for å feilparkere i 30 minutter!!!

De som driver private parkeringsplasser er noen grådige svin. Og jeg vil heretter ikke parkere på disse. Det burde du også tenke over. Gå heller noen ekstra meter til en kommunal. Eksvis kom jeg en dag til å parkere ute ved Bygdøy museet. Og oppdager at to parkeringsplasser ligger ved siden av hverandre. På den private må jeg betale 30 kroner/timen. På den kommunale 9 kroner/timen. Dette fra den privates side er så grådig frekt at jeg er overbevist om at det hos de aller fleste bygger seg opp et sinne de godt kunne være foruten når de står foran alternativet. Den dagen jeg var der ute fikk jeg føle på andres glede over å bli fortalt om dette fenomenet. Og alle hadde de relevante kommentarer om denslags frekkheter.

Det skulle ikke være lov å drive privat med utleie av parkeringsplasser! Det burde i allefall være noen som regulerer driften. Det er fristende å bruke stygge ord og vendinger når du kommer tilbake til bilen og finner en gul lapp i form av en bot på 710 kroner. Sju-hundre-og-ti-kroner!!! Det henger ikke på greip uansett hvor skyldig du er i en forseelse. Dette er å oppfordre til uærlighet. Det skaper en voldsom frustrasjon og jeg kan faktisk forstå folk som etter lengre tid under den slags regimer begår vold. Det er ikke menneskelig å bære så mye dritt inni seg uten at man på et tidspunkt går bananas. I disse tider der vi har funnet en syndebukk som vi heretter omtaler som terroristen, så tror jeg mange kan innrømme overfor seg selv at Anders B Breivik har gjort noe som noen enhver kan komme til å gjøre bare vi blir drevet langt nok i vår frustrasjon. Resultatet av udåden i dette tilfellet oppfattes selvsagt overdrevet og gjort av en ond person. Men vi er ikke onde fra fødselen av. Det er samfunnet, arv, gener og oppvekst som gjør oss til den personen vi etterhvert er blitt og blir. Ikke minst samfunnet!

Vi opplever mange ganger i livet urettferdigheter som overgår vår forstand. Det er derfor ingen som verken bør eller skal kaste sten. Det fordi alle sitter i glasshus. Ingen går fri - for syndige er vi alle. Så hvorfor da heve oss over ondskapen når den rammer oss alle en eller annen gang i livet. Det er jo alltid en grense for hvor mye dritt vi er i stand til å svelge på vår vei.

Selv har jeg erfart at står man overfor driftere av f eks en privat parkeringsplass føles det ikke fruktbart å ta opp kampen. Det er bare å betale - for du får aldri medhold. For mange er det nok ille å måtte ta av et stramt budsjett for å betale for noe som ikke står i stil til forseelsen. Og når forseelsen er totalt ubegripelig å akseptere, så tror jeg det kan tippe over for noen enhver.

Min forseelse gikk ut på at jeg i en liten by i Vestfold ikke kunne parkere innenfor de hvite oppmalte strekene fordi sidemann hadde parkert oppå en av sine hvite striper. For å unngå å få riper i lakken måtte jeg derfor parkere tilsvarende lenger ut enn normalt. Hvilket betød 5 cm utenfor den hvite stripa. Jeg innrømmer at jeg var i tvil da jeg betalte for å parkere der. Ikke minst fordi det fremgikk at det ikke var en kommunal plass pga den fhv høye timeprisen. Men jeg betalte i alle fall. Så da jeg kom tilbake etter 30 minutter og finner en gul lapp med en bot på 710 kroner innrømmer jeg at jeg kunne ha drept parkeringsvakten - som forøvrig var av den sorten som har bosatt seg i Norge uten service-sans overhode. Med ref til et essay lenger ned her. Nesten 1000 kroner for å ha parkert 5 cm utenfor den hvite streken! Så for å være ærlig så overførte jeg mitt sinne til denne muslimen først og fremst. Han vil for alltid fremstå som han som kunne ha drevet meg til vanviddets rand.

En skikkelig ufyselig type. Fra midt-østen!
2 kommentarer:

Anonym sa...

http://www.youtube.com/watch?v=cJIC_BomOSE

Sidsel Dahl sa...

Takk for den! I gamle dager het disse "Lapp-lisor"! Introen sier jo det meste om disse folka ;)- men videon er til å humre av.

Legg inn en kommentar