onsdag 17. august 2011

Ikke-vestlige arbeidere i Norge har null forhold til service

Har du tenkt på hvor dårlig servicen er blitt? Før når du f eks kjøpte en vaskemaskin i en butikk så var butikken konkurranse dyktig på service. Det var en stor del av deres renome. Nå kan vi bare glemme det.

Når du handlet på Ikea for noen år siden måtte du riktignok betale for å få varen hjem til deg og det var forøvrig fhv billig. Ikke nå lenger og dem som nå har tatt over den jobben er alle innvandrerne uten noen annen erfaring enn det de hadde med seg fra landet sitt. Og som vi vet i disse landene er de ikke spesielt produktive på annet enn krigføring. Muslimer seg i mellom, that is! La meg ta et eksempel. Det er etterhvert mange irakere i Norge. Du har disse som løy om at de ble forfulgt i Irak fordi de var homser. Og påsto dermed at de ville bli hugget hodet av om de kom tilbake til Irak. At de var homser og søkte asyl, det er i og for seg ikke et nytt påfunn fra noen av dem som ikke har så mye å tilføre Norge og nordmenn. Det er nok av nordmenn og advokater som får dem på denne ideen for å kunne få opphold i Norge. Ergo lyver disse. De irakerne som ble oppdaget ble truet med utkastelse men siden vi har noen naive døgenikter som ikke har stort sett annet å gjøre enn å gå deres ærend så gjorde UDI om på disse vedtakene. Så nå har de fått opphold en masse allikevel.

Disse skal jo helst ha noe å gjøre. Men hva, kan man jo spørre seg. Disse er ikke arbeidsinnvandrere siden de ikke har noe å fare med. Så hva gjør man da? Jo man “lager”/konstruerer jobber til dem. F eks settes jobben med frakt av varer ut til noen av disse. Og vips kan de drive privat næringsvirksomhet. Dette i mitt tilfelle da jeg måtte ha noen til å frakte min nyinnkjøpte vaskemaskin til min adresse. Dette kostet 450 kroner fra butikken og hjem til meg og inn på mitt baderom der den ble plassert. Turen tar vel 5 minutter.

Men tror du at det vil medfølge noen form for service må du tro om igjen. Ikke før slapp til maskinen ned på gulvet så var de over alle hauger. Ut av døra før jeg fikk sukk for meg. Jeg forventet at de ville koble den til krana i det minste. Men nei, verken det eller noe annet. Men bra betalt vil jeg vel si det er. En ting jeg har bitt meg merke i forresten er når de møter meg hvis jeg er alene hjemme. Det er deres manglende imøtekommenhet. Det føles som om vi er to helt forskjellige kategorier. Dem; irakere, tyrkere, negre, you name it. Og oss hvite nordmenn, da. Det er som om de ikke faller helt inn sammen med oss. Du kan være så hyggelig selv, men det er som de velger selv å være fremmmedgjorte i sånne situasjoner. Dem og oss.

Servicen blir da så som så. Og i flere tilfeller har jeg registrert at den nå er blitt ikke-eksisterende. Dette gjelder ikke de kulturer vi gjerne trykker til vårt bryst. Innvandrere fra Storbritania finner vi straks noe felles med. Tyskere også til en viss grad hvis de har lært norsk. Og dette tror jeg de gjør fhv fort da vi har et felles germansk språk, som er lettere å lære for dem enn f eks franskmenn. Engelskmenn derimot er late. Og vi gjør dem en bjørnetjeneste ved å snakke engelsk med dem. Men engelsk kan vi de fleste av oss så vi benytter enhver anledning, selvsagt.

Men så var det dette med å bidra til felleskassa. Jeg tror det er flere yrkeskategorier skattemyndighetene godt kunne ha sett etter i kortene. Jeg nevner noen: flyttefolk, bærplukkere, irakiske private næringsdrivere. Og for ikke å snakke om drosjesjåførere!

Så arbeidsinnvandring, fru Blom, det er det naivt å satse på i Norge. Det blir ikke mye penger i kassa når pensjonene skal deles ut av sosialdemokratene ved neste korsvei. Og er det noe vi vet, så er det at disse som aldri betaler en krone i skatt, de forventer både den ene og den andre pensjonen når tiden er inne. For jeg vet eksempler på folk som kommer til Norge for en periode f eks for å jobbe som flytte-folk. De jobber svart, uten tvil.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar