torsdag 7. juli 2011

Tønsberg Vandrerhjem? Njaaa..

Som meg har du kanskje oppdaget nettsiden hotels.com. Og idag skal jeg slå et slag for denne muligheten til å finne det billigste hotell-alternativet når du skal ut å reise. Det er er derimot ikke alle hotell denne linken kan hjelpe deg med.

Jeg skal derfor idag slå enda et slag - for de virkelig billige alternativene og ett spesielt som hotels.com ikke har fanget opp. Active Cabin Hotel rett over sundet i Tønsberg; i gangavstand til Brygga i Tønsberg. Et lignende alternativ finner du også i Aalborg. Uten at jeg vet om det tilhører samme kjede; selv om det også heter Cabin Hotel.

I noen år for ca 10 år siden var jeg storbruker av vandrerhjem i Norge og i utlandet. De var billige - men standarden dessverre elendig. Er du i utgangspunktet en sosial person og ønsker å sosialisere når du er ute og reiser med en sekk på ryggen – er et vandrerhjem tingen for deg. Også for meg. Eller var riktignok. Disse vandrerhjemmene har gradvis utviklet seg til å fremstå som et alternativ til billige hotell; men uten den standarden du forventer på et hotell. (Og en pris som ikke lenger tilfredsstiller ditt reisebudsjett).

Der du for det første får rommet til eget bruk. Der sengen er oppreid og der du finner rene, hvite og bløte håndklær på badet uten å måtte gå over gangen til et lugubert dusjkabinett - der du selvsagt møter på andre nakne mennesker. Dog kvinner og menn adskilt.

At jeg åpner med overskriften Tønsberg Vandrerhjem er av flere årsaker. Jeg har bodd der noen dager og opplevde å bli sjikanert. Og det faktum at dette er og blir et elendig alternativ til deg som ønsker å overnatte billig. Og her er overnatting et stort poeng. For hvem er interessert i å betale flere tusen kroner for å bo - når motivet med reisen er enten å oppleve eller i et forretnings-ærend?

Jeg linker til TV nederst der du selv kan finne priser. Eks vis om du ønsker et rom til eget bruk så må du betale for både håndkle og dusj. På TV må du ut med kr 765,-. Standarden på dette vandrerhjemmet er svært enkelt. Og du vil antagelig finne en køyeseng med en skumgummi-madrass. På vandrerhjemmene blir det ikke fokusert på kvalitet.

Et alternativ til TV er Active Cabin Hotel som jeg altså ønsker slå et slag for. Dette ligger i tilknytning til Badeland og altså i gangavstand til alt som skjer i Tønsberg. Det er nemlig blitt en gangbru mellom Brygga og Kaldnes som ligger tvers over sundet. Hoteller er nytt og bygget i 2006. Du kan velge mellom et rom til eget bruk eller et familierom. Bilder av disse finner du på hjemmesiden. De fremstår nøyaktig like attraktive som på bildene.

Etter som jeg hadde mange avtaler den helgen jeg bodde der var jeg strålende fornøyd med mitt «enkelt-rom». Hotellet er lyst og trivelig i 2-3 etasjer med heis. Resepsjonen og betjeningen er serviceinnstilt og du føler deg straks velkommen. En enkelt-rom på Active Cabin Hotel koster 445,-. Og som du sikkert har forstått er dette inkludert privat dusj, med «rene, hvite håndklær». Flatskjerm finner du også på alle rom - om du skulle være avhengig av det.

På Tønsberg Vandrerhjem ble jeg forøvrig i sin tid sjikanert på det mest ubehagelige. I deres pris inngår en svært enkel frokost. Og siden jeg ikke er særlig sulten så tidlig; min frokost består normalt av en liten porsjon havregrynsgrøt; fant jeg ikke deres tilbud om frokost spesielt interessant. Men jeg kan ikke velge; frokosten er en del av prisen som altså er kr 765,- for en person.

Det jeg har gjort tidligere på disse enkle overnattingsstedene er å tillate meg å smøre en brød-skive med ost. Som jeg kunne innta på et senere tidspunkt. Dette også de få dagene jeg bodde på TV. Men akk. Det ble oppdaget! Jeg ble sjikanert grovt og innstendig og fikk forbud mot å ta inn der ved en senere anledning. På grunn av en brød-skive med ost!

På Active Cabin Hotel får du en frokost det står stor respekt av. En buffet og altså et alternativ jeg ikke nøt fullt ut av siden trangen til mat ikke akkurat er på bristepunktet så tidlig for min del. Men et måltid jeg nøt uansett fordi den fremstår så raus og smakfull. Et sted der jeg følte trang til å nyte maten og en frokost som gjorde meg mett. Ikke en frokost der jeg følte behov for å «smøre med meg en brødskive».

http://www.hihostels.no/no/Vandrerhjem/Ostlandet/Tonsberg/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar