tirsdag 5. juli 2011

Plaget av fobier?

Homofobi, islamofobi? Men hva er egentlig en fobi? En redsel for noe ukjent. Som en fordom? Men verken homofili eller islams ideologi er ukjent for oss i 2011. Tvert imot! Men symptomatisk er det at man ikke har funnet et mer dekkende ord for folks antipatier. Homo-antipati f eks er kanskje et for langt ord å si for de homofile. De kan jo begynne å trene på å si det. Det klinger mer fornuftig. En antipati vet vel de fleste hva betyr. Det motsatte av sympati.

Jeg er klar over at mange skyver muslimene foran seg når det gjelder angrep på homsene. Og i andre land er homsene svært utsatte for angrep av ymse slag. Men vi kjenner det også fra vår egen lille bak-gård; Grønland i Oslo der et homsepar hånd i hånd (he, he) ja, unnskyld men jeg finner altså dette synet lattervekkende. Jeg kan ikke hjelpe for det. Er jeg kanskje fordomsfull? Jeg vet jo hva disse kan bedrive - ikke bare i nattens mulm og mørke, men åpenlyst i buskas de måtte komme over. Ja, ikke det at vi normalt utviklede ikke gjør noe som er upassende. Nei, tvert om!

Ja, jeg mener siden homofili i flg dem selv er "medfødt" så er det jo noe unormalt som har skjedd i mors mave da, forstår jeg. Jeg stiller meg skeptisk til at alle homofile er født med denne skavanken det er ikke å kunne forholde seg normalt til Guds skaperverk, men jeg er overbevist om at noen fødes med kronglete x og y-kromosomer. Og disse har jeg sympati for, bare så det er sagt.

Men altså, at muslimene skal være de verste til å fordømme homofili det er jo ikke sant. Det er bare det at islamister er ekstreme. Og de går ikke av veien for å ta liv om de føler for det. De har ikke et respektabelt forhold til Gud - som helt klart har sagt: "dommen tilhører meg"! Men at muslimer går til angrep fysisk på homsene betyr ikke at de er religiøse i sitt syn. Nei, de føler avsky ved tanken på hva homsene bedriver i nattens mulm og mørke. Akkurat som heterofile tenker. Det blir derfor feigt å skyve muslimene foran seg.

Og siden jeg ikke lider av islamofobi heller så kan jeg ikke få meg til å henge ut muslimene for sin overbevisning om at dette er galt. For det gjør de kristne også. Så hvorfor er ikke de kristne reale nok til å forkynne dette for mange som ønsker å bli kjent med Guds ord, Bibelen? Jeg finner det sørgelig men sant at kirken slår seg på brystet ved ikke å si klart fra om hvilken stor synd dette er. At ikke kirken klarte å stoppe en lov som setter hele skaperverket på hodet; den nye "ekteskaps-loven" - er ikke mindre enn en stor skam!

I helgen trodde jeg det var rockekonsert i en domkirke jeg parkerte bilen min ved siden av. Jeg stakk hele kroppen innenfor og der på podiet foran Jesus på korset sto en av våre «gosspell"-sangere å lirte av seg noen strofer som ikke var mulig å tyde. Men jeg skal si det lød bra. Som å være på en rocke-konsert det virkelig svinger av!

Men jeg betakker meg for Kirken. Sist jeg satte mine ben der i min lokale kirke snakket presten mest om «de fattige i Afrika». Det ble nærmest et politisk opprop. Noe vi ikke er ukjent med. Det er jo også blitt så populært å samle noen kjendiser til kvelds-messe der de kan få fortelle om det livet de like gjerne burde kunne fortelle om til Se&Hør, spør du meg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar