fredag 6. august 2010

«Anna Anka – Paul Anka»

Dette amerikanske paret har gått fra hverandre. Og vi som bryr oss (egentlig svært lite) kan for en stakket stund igjen sette fokuset på fløtepusen og sangeren Paul Anka; for mange av oss blir det også mer naturlig. Hvem sang seg ikke hes til hitten «Diana - oh please stay by me Diana»? Var forresten ikke særlig gammel dengang den lå på førsteplass på hit-listene.

At den ene av partene ikke har til hensikt å legge inn årene er helt greit. Det er mange måter vi kan fortsette å leve i andres hoder. Og noen er da også dyktigere på å promotere seg enn andre av oss. Ikke at jeg har så mye å promotere annet en bidrag fra mine egne livserfaringer. Som sikkert for mange fremstår som både sært og kjedelig. Men så er det vel en grense for hvilke metoder man skal benytte seg av for å få oppmerksomhet.

Anna Anka som kaller seg modell og skuespiller har som mange av oss en blogg der hun kommuniserer med omverdenen på svensk. Med andre ord – i USA er det nok ikke mange som engang aner hvem hun er. I Norge har vi blitt kjent med henne via et intervju Skavlan hadde med henne på NRK. Jeg mener det var der hun sa de bevingede ord: «alle menn trenger en avsugning og dette skal vi gi ham; han fortjener det». Hvor mange som hoppet i sofasetene skal være usagt. Men jeg observerer at Anna selv ikke finner dette åpenhjertige uttrykket spesielt oppsiktsvekkende. Hun undrer seg da også i et av sine innlegg om det ikke er så at man har «ytringsfrihet i Sverige!» Ja du Anna, du Anna! Jeg går ut fra at du ikke har tenkt å flytte tilbake til «gamla landet». Du forstår – verden er ikke lenger som før. Og i Sverige spesielt der kan man nå bli arrestert og stilt for en domstol om man skal komme til å slenge med leppa på «dette viset».

Har du kanskje ikke hørt om det nye «mångfaldet» i Sverige, kjære Anna? Eller tror du at gamla landet er som før: opp en trapp og inn en dør? Nææ, du – ta deg en tur ned til Malmø i traktene der du tydeligvis er fra opprinnelig. Du vil komme til å bli skuggeredd for hva som møter deg allerede på jernvegs-stasjonen. Har du hørt om Rosengård? Ikke det? Gud i himlen; herved er du advart. Du bruker ikke et så simpelt språk på offentlig TV uten å måtte regne med få deg en smekk. Ikke av meg eller dine etniske med-svensker – nei da, det kan du ta med stoisk ro.

Nei, Anna Anka jeg dømmer deg ikke for denslags ufint språkbruk. Men det passer seg for det første ikke. Det kalles et simpelt språk og dermed falt du ned i vår bevissthet som en kvinne uten verken respekt for deg selv eller menn generelt. En blow-job som det jo kalles på ditt andrespråk, er en seksuell utfoldelse vi vanlige folk forbinder med prostitusjon og/eller pornografi. Og dette har ingenting med ytringsfrihet.

Jeg er ikke snerpete og hva folk gjør under sine private dyner er meg klekkende likegyldig. Men du fremstår nå selv som en kynisk og kald kvinne som gjerne går over lik for å få oppmerksomhet. Det slår meg at du er ekstremt narsissistisk. Det slår meg også at du setter svært liten pris på ditt eget liv. Føler du deg verdiløs? Når du så tydelig fremstår som en talsmann/kvinne for «hvordan holde på en mann» så utelukker du med denslags holdninger enhver form for nestekjærlighet. - «Du skal elske din neste som degselv»!

Du fremstiller kvinnen som en sex-slave. Noe vi gjenkjenner i den muslimske verden. Og sånn sett burde du kunne finne deg et forhold i et arabisk harem. Så hvorfor fremstår du så enkel? Jeg stilte deg spørsmål som angår dette jeg her nevner via bloggen din. I et håp om at du i det minste ville trykke kommentaren. Men ikke overraskende er det dine tilhengere som står for rygg-slikkingen og dermed setter standard for kvaliteten på bloggen din. Som du selvsagt selv må få sensurere. Men når du selv så åpenlyst i intervjuer og nå via «assistent-tv-programmet» gir oss lesere innblikk i din lett arrogante fremstilling av deg selv – mener jeg at du burde være åpen for kritikk - ikke bare hyklersk pjatt fra dine unge fans.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar