lørdag 24. juli 2010

Muslimer innen sykkelsporten - en utenkelighet?

«Du skal elske din neste som degselv»!

Det er vanskelig - rett ut sagt utenkelig at man i en sport som sykling vil finne muslimer. En sport som står meg nær og et ritt jeg følger hvert år er Tour de France. At været har vært under pari i 3 uker har vært helt greit. De 3 ukene har jeg kunnet følge «tour de france» med god samvittighet uten tanke på at sommern går meg forbi.

Hva enten det gjelder Cavendish, Schleck, Armstrong eller vår egen grønne superhelt Thor Hushovd har det vært en ekstra glede å følge rittet oppad og nedad fjell og dalføre i Frankrike rundt. Sluttetappen går imorgen og som vanlig er det Paris og Triumpbuen med Champs-Élysées som står i sentrum for sluttetappen.

Det er rørende å følge disse flotte unge mennene med sitt spesielle samhold ikke bare innad i laget men også mellom de enkelte sykkelrytterne. Går det galt med en rytter, og det gjør det rett som det er i vanvittige velt der syklistene faller om som fluer om en går i bakken; som dominobrikker. Brødrene Andy og Frank Schleck er et godt eksempel på hva som kan gå så utrolig galt. Den ene ender i en gruppevelt, skader seg og må vende nesa hjemover; den andre kjemper fremdeles og vi aner hvordan det ender. Eller Contador og Schleck side om side der følelsene får uttrykk først den ene dagen der Andy er skuffet og Alberto får kjeft. Den neste der de kjemper på hjul og den siste bekrefter sin nestekjærlighet og sympati ved å la konkurrenten vinne. Dette er samhold grunnet på etiske retningslinjer men også basert på en idrett der alle kjemper om førsteplassen hvis, ifall de fortjener den.

Den nest siste etappen der spanjolen Alberto Contador ligger på hjul med Andy Schleck og der Alberto lar Andy vinne er det mest rørende inntrykket jeg foreløpig sitter igjen med.

At muslimer generelt ikke er i besittelse av nestekjærlighet skal jeg ikke dømme. Men tatt i betraktning deres ideologi basert på boka «koranen» som oppfordrer dem alle til å hate kristne og jøder - er det nærliggende å trekke slutninger som ikke setter disse i et sympatisk lys. Og at vi sjelden finner muslimer i noen som helst sport er trist.

De hadde hatt så godt av å kjenne på den kristne nestekjærligheten!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar