lørdag 17. juli 2010

Ingen grunn til å flashe Gucci-veska di på flyplassen

Det importeres nær sagt tonnevis med kopivarer til Danmark for tiden. En dansk kvinne fikk en bot (ikke i Danmark) på 75.000 danske kroner da hun ble «tatt» med en falsk Gucci-veske. Om det var en Gucci-veske er ikke sikkert i denne saken; det kan like gjerne ha vært en Louis Vuitton veske.

Kjenner en dame som under sitt besøk på en av de greske øyene kjøpte med seg en Vuitton veske. Inkludert en pung i samme merke kom dette på litt under 500 norske kroner. Selgeren lurte på om hun ikke ville kjøpe flere siden hun først var igang. Kvinnen så ingen grunn til det. Det hun så en grunn til var å pakke varene ned i kofferten som ikke skulle gjennom håndbagasje innsjekkingen. Smart vil jeg påstå. Om noen år funker kanskje ikke dette knepet. Nå opplæres hunder til å lukte pengesedler på vei ut av riket. Pakistanere skal ikke lenger regne med at de kan smugle enorme unndragne skattekroner ut av landet. Og det har de nok fått erfare skal vi tro tollmyndighetene. Et utmerket initiativ påstår jeg. Disse har snytt på skatt og trygder i årevis.

Men så var det dette med falske Dior-vesker o.l varer. Selv har jeg sterke meninger om dette. Og selv har jeg aldri vært opptatt av merkevarer. Spør min sønn som selv måtte spare til sin første Levis bukse fordi mor argumenterte med at den så likedan ut som den som kostet 500 kroner mindre. Dette for en god del år siden.

De fleste vet nå hvordan en Louis Vuitton veske ser ut. Tror vel dette merket er det gjeveste du kan flashe med for tiden. Selv har jeg lenge ikke bidratt til denne galskapen. Men jeg har en venninne som alltid flasher med Vuitton vesken sin ved å konsekvent plassere den på disken ved siden av kaffekoppen min. Hun har aldri insistert på at det er ekte vare, men jeg har heller aldri spurt henne direkte.

Finner det underlig at folk bruker ti-tusen-vis av kroner på en veske. Hvordan kan de det vel vitende om at deres venninner kan ha kjøpt en tro kopi på ferie i Hellas for en promille av det den koster i en ekte Vuitton butikk i Oslo? Apropos denne butikken i Oslo; rett bak Stortinget. Denne ble robbet og ranet for ca 200.000 kroner ble det påstått denne uken. To-hundre-tusen kroner? Man så ranerne dra etter seg tunge sekker fullstappet med vesker. Til en verdi av 200.000 kroner?

Når EN veske av dette merket koster flere ti-tusen kroner hvor mange vesker blir det hvis verdien samlet var så lav? En annen underlig tanke som slår meg er hvorfor er det ingen vakter i butikken 24 timer i døgnet? Når det er sånn at butikken er utstyrt med vakter på dagtid! Disse møter du nemlig i døren. Er kansje ikke veskene verdt like mye på natt-tid?

Whatever! – Min venninne flasher nå Vuitton vesken sin i konkurranse med sin venninne - og begge sender de hverandre underfundige smil. For ingen av dem vet om det er ekte vare eller en kopi.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar