søndag 16. mai 2010

Novasol feriehusutleie og uredelighet

Historie fra virkeligheten: Høsten 2008 kjøpte jeg et opphold i Frankrike via Novasol, som forøvrig leier ut hus og hytter i Norge, foruten resten av verden. Forberedelsen og oppholdet forøvrig ble et mareritt. Novasol oppnådde omsider med sin skammelige opptreden å sette meg i en såpass problematisk situasjon, at oppholdet måtte avbrytes. Jeg tapte penger og ikke minst måtte jeg anmelde et underslag av depositumet som ble innkrevet ved ankomsten i Cannes. Et depositum som Novasol beholdt uten grunn.

Novasol http://www.novasol.no/ er et verdensomspennende utleiefirma som startet opp for en del år siden, antagelig da jeg selv sørget for å selge hus og bondegårdsferier i Danmark, i min ungdom her i Oslo via et lite firma. Idag leier Novasol ut hytter i Norge og i Frankrike blant annet, og idag og noen dag(er) fremover skal jeg sette søkelyset på deres skammelige oppførsel mot sine kunder. Som man kan lese i et av mine andre innlegg her, som jeg nå vil trykke i reprise har jeg personlig vært utsatt for deres arroganse. Som endte med en klage til Forliksrådet.

Novasol driver altså med utleie av hus og leiligheter. Mao er nøkkelutlevering et viktig poeng om avtalen skal kunne gjennomføres. Forunderlig nok har de ingen god kontroll på den biten. Historien kort fortalt: Jeg hadde informert om min ankomst pr fly til Nice flyplass, som hvis flyet var i rute skulle lande kl 18.30. Tidspunktet burde i og for seg være irrelevant, fordi fly kan jo være innstilt, forsinket og det ene med det andre! Jeg ble bedt om å gjøre representanten i Cannes, (Mr. Gillet), der min leilighet skulle stå til disposisjon i 6 uker - oppmerksom på ankomstid. Til dette trakk han den slutning om når jeg da «burde» være fremme for å få utlevert nøkler. Nøkkelutlevering var fast på lørdager hvilket kan by på flere probemer enn de som Novasol satte meg i.

La meg forklare: Mr Gillet i Cannes kom på at jeg allikevel ikke ville nå frem til kontorets stengetid – kl 19.00 og ga således beskjed om at «sorry, jeg kunne ikke forvente at han skulle være tilgjengelig etter dette». Mitt forslag til at nøkler kunne hentes på stedets lokale bar, ble først nedstemt men senere innvilget. Imidlertid ble dialogen mellom Novasol og meg drøy og langtekkelig av flere grunner, innen jeg dro fra Norge, noe som jeg kan komme tilbake til senere. Det endte med at Novasol i Norge innrømmet meg å betale for det hotelloppholdet jeg var nødt til å bestille den første natten - og egentlig den andre også, siden Mr Gillet ikke ville være på kontoret før mandagen etter. Men siden jeg omsider fikk medhold i å hente nøklene i en bar, kan de takke meg for at deres utgifter ikke ble større enn 474 kroner for en natt på hotell.

Jeg regner med at siden du har lest så langt, er du også nyssgjerrig på slutten av denne historien, som du kan lese ved å søke på Novasol.

http://www.novasol.no/house.nsf/0/578NOV?OpenDocument&H=FCA203

2 kommentarer:

Anonym sa...

Har du vært i Forliksrådet i Oslo med saken? Jeg var der i går i forb. med noe helt annet - og jeg tviler på at de tre i rådet er i stand til å fatte en beslutning som er i tråd med Norges lover. Her satt det hobyyjurister med behov for å markere seg, og mitt møte med Oslo Forliksråd har gitt meg assosiasjoner til det å møte en barnesoldat med ladet våpen, eller skal vi heller si en apekatt med skarp kniv? I alle fall - enten man møter barnesoldaten, apekatten eller Oslo Forliksråd, så må man forholde seg til dem alle.

Ikke tro at jeg er bitter på grunn av noe i denne sammenheng; resultatet/dommen foreligger naturligvis ikke dagen etter møtet, og jeg har ingen følelse med hvordan dette vil gå.

Men jeg sitter med en klar følelse av at det er tilfeldigheter som vil avgjøre utfallet av saken. Det ble fokusert på flere ting som ærlig talt ikke hadde noen relevans for saken, og den av rådsmedlemmene som var minst relevant påpekte til slutt at vi nå har brukt en halvtime på saken. Skulle det være for mye? I en sak der i overkant av kr. 20.000 var omtvistet? Og der jeg hadde reist 60 mil med bil, fordi motparten hadde klart å overbevise rådet om at det var avtalt verneting i Oslo, til tross for at jeg altså bor langt unna hovedstaden. "Beviset" på akkurat det var en standardkontrakt som motparten hadde sendt Forliksrådet, en kontrakt som ikke omhandlet vår sak, og som ikke var signert av noen av oss.

Oslo Forliksråd har gitt meg en solid påminning om hvor skjørt rettsvesenet kan være, dersom det sitter inkompetente mennesker med oppgaver de aldri burde ha hatt.

Sidsel Dahl sa...

Hei. Trengte ikke lese mer enn første avsnitt innen jeg forsto hva du hadde på hjertet. Bloggen ble startet pga det jeg kaller manglende rettssikkerhet. Søk på Forliksrådet i søkeboksen og du vil finne alle relevante innlegg i fbm Novasol. Jeg har bestemt meg for at ballen mot Novasol ikke skal legges død foreløpig. Dette er altså reprise. De resterende innleggene om Novasol vil bli trykket på nytt men du kan søke på Novasol også - der du finner resten av historien.

Legg inn en kommentar