onsdag 26. mai 2010

Grand Prix: - Den har jeg hørt før!

Hørte for første gang årets norske GP-melodi. Eller har jeg hørt den før? Dette står plutselig for meg som en gåte. For når jeg idag morges hører «My heart is yours» så kan jeg nynne med fra start til slutt - uten feilskjær. Riktignok er jeg musikalsk og har sunget i flere kor opp gjennom årene.

Teksten er totalt ukjent for meg men melodien ligger som støpt i øret mitt. Det er ikke til å tro! Har på følelsen at dette er et plagiat. Grand Prix eller som det nå heter ESC har jeg ikke hørt på eller interessert meg for siden jeg for mange år siden forsto at dette var en utpreget politisk sak som jeg ikke ønsket forholde meg til. Når Israel fikk innpass ble det innlysende at politikk var en viktig ingrediens i dette som tidligere var kjent som en europeisk konkurranse. Når Tyrkia som heller ikke hører til europa fikk konkurrere - ble det enda verre å akseptere de nye reglene.

At Great Britain vant år etter år og at Johnny Logan ble min favoritt med «Hold me now» er ingen hemmelighet. Men det smakte alltid av noe som ikke skulle være en ingrediens og det ble den følelsen av at det sto profesjonelle musikere bak. Musikere som siden 60-tallet har lagt standard for god popmusikk. Britenes bidrag og det faktum at de vant år etter år hva enten det var Irland eller England som vant – det måtte det bli en slutt på og noe det tydeligvis omsider er blitt. Dette er så demonstrativt politisk, at britene selv er forbannet. De forstår ingenting visstnok. Men det gjør jeg! Derfor kan jeg ikke glede meg over den melodien som vinner og har vunnet de senere årene. De finnes ikke melodiøse! Og bidrar derfor til min begrunnede mistanke om at dette foregår med ugler i mosen.

Norge og Jahn Teigen er aller mest kjent for sine bidrag med null poeng som resultat og var det i mange år da det endelig snudde med duoen «Bobbysocks». Men det er noen år siden og år som jeg ikke har fulgt med. At jeg har hørt vinnermelodien er vel ikke til å unngå da jeg også hører radio. Men det er få jeg husker som schlagere. Inntil Rybak kom, spilte og vant ifjor. Det var saker det!

ESC får meg forøvrig til å flytte blikket opp til venstre på tastaturet. Blir fristet til å trykke på den tasten som betyr at bildet på lap-topen forsvinner. Og kanskje hadde det vært det beste om Eurovision Song Contest ble en saga blott. Og at Idol er mer enn nok å forholde seg til? Forøvrig har jeg heller ikke noe forhold til det programmet, der barn definitivt blir traumatisert av å få vite at de synger som noen griser. At foreldre oppmuntrer barna sine til dette er for meg uforståelig!

Men så var det årets Grand Prix da, som iflg Jostein Pedersen er blitt en stor flopp med den lille, kunnskapsløse mannen fra det kalde nord; programleder Per Sundnes. He he; kunne ikke være mer enig! Men så skal vel heller ikke denne mannen lede showet? Eller?

Tror jeg må svitsje innom på lørdag allikevel. Eller er det fredag?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar