søndag 26. juli 2009

Politiets samlebånd-henleggelser

Jeg lovet at jeg i neste innlegg skulle avsløre Novasol som kjeltringer, men har allikevel kommet til at det får bli i et senere innlegg. Jeg har nemlig en annen historie å fortelle. Og den handler om politets hang til å henlegge saker som blir anmeldt. Dette har hendt meg før, men denne gangen finner jeg henleggelsen mildest talt oppsiktsvekkende. Som jeg tidligere har fortalt så har jeg denne sommern vært i Forliksrådet, som endte med en dom mot meg fordi FR's leder oppførte seg utilbørlig. Dommen bekymrer meg imidlertid ikke lenger. Problemet har jeg nå løst på et elegant vis og jeg skal senere gi deg et tips om hvordan komme seg ut av en situasjon som min, som i første omgang kan virke låst. Du vil bli overrasket over tipset; garantert!

Men så var det altså politiet da! Ikke at jeg har et spesielt dårlig forhold til den etaten. Jeg har tilogmed sympati for aksjonene deres det siste året. Og det tiltross for at det har gått ut over mitt eget møte med dem, dengang da jeg anmeldte Novasol for underslag i fjor vinter. Det bør kunne bli en historie ut av det også; det er jo ikke normalt at politiet lar aksjonene sine mot justisminister Knut Storberget gå ut over publikum.

Vel, det var altså FR's leder dette skulle handle om, men også konsekvensen av denne anmeldelsen. Den ble levert mandag den 20.7. Samme dag daterte politiet et brev og addresserte det til meg, som mottok det dagen etter den 21.7. I dette brevet sies det at om jeg har ytterligere informasjon i saken så bør jeg ta kontakt. Den 22.7 oppdaget jeg at jeg ikke har vært alene om å bli sjikanert i Forliksrådet, via et dokument jeg fant i Fylkesmannens offentlige journal på nettet. Forøvrig beskrevet i «Novasol feriehusutleie». Jeg ringte etterforsker HB for å informere om at jeg satt på ytterligere informasjon som jeg mente burde kunne «lette» HB's etterforskning betraktlig, siden min historie jo tydeligvis ikke var så unik som den i første omgang kune se ut som. Den er jo blitt fortalt til venner og familie og reaksjonen: «dette høres helt utrolig ut» - ble vel, antar jeg - en naturlig kommentar.

Etterforskeren HB var imidlertid ikke å treffe verken den 23.7 eller den 24.7. Sånt skjer og jeg regnet med at jeg kunne få kontakt med ham den 25.7 da han skulle på vakt etter kl 17. Det er bare det at på vei ut den 24.7 – (henger du med?) så finner jeg i min postkasse et brev fra politiet som opplyser om at «saken er henlagt». Surprise surprise, liksom! Ille nok det og ikke spesielt overraskende. Det som var overraskende - og temmelig oppsiktsvekkende det var at: mellom 20.7 den dagen jeg leverte anmeldelsen – og den 23.7 – altså 3 døgn senere; har politiet kommet til det resultat at «saken min bør henlegges»!! - Man tror det ikke før man får se det! Politiet som vi vet har «gått sakte» nå i ett års tid. De har nå altså begynt å få fortgang i «sakene». De henlegges nå etter samlebåndprinsippet!


Men - jeg har jo muligheten til å anke videre til statsadvokaten. Hvilket jeg vil gjøre første hverdag neste uke. Byråkratiet jobber kontinuerlig!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar