fredag 31. juli 2009

Manglende rettssikkerhet - igjen

Formålet med denne bloggen er hovedsaklig å nå personer som føler seg urettferdig behandlet av rettsvesenet. Erfaringer med politiet generelt, ser jeg kan bli litt søkt og er ikke ønskelig å diskutere her. Jeg tror at det temaet lett kan komme til å utarte seg, så om du synes at den etaten har tatt litt hardt i deg eller oppført seg ufint på noen måte så er du sikkert i din rett til å klage. Men ikke her! Eksempler på urettferdig behandling kan f eks være Barnevernets måter å agere på. Tvister med reiseselskaper, eks vis Ving. I det hele tatt saker som ender opp først i Forliksrådet. Altså ikke straffesaker der ekspertene bør komme inn i bildet. Men har du erfaringer med spekulative advokater som mistenkes for å gjerne ta saken din for å tjene penger på deg, er du velkommen til å skrive på bloggen min.

Jeg har noen års studier på juridisk fakultet samt studier innen journalistikk. Idag debatterer jeg ofte på nettet men føler at jeg også må legge press på meg for at jeg ikke skal sensureres p.g.a politisk ukorrekthet. Jeg er jo dessuten prisgitt de enkelte nettfora, samtidig som man jo generelt er avhengig av forumets til enhver tid forslag til tema. Men jeg er åpen for at du kaller en spade for en spade, noe du vil oppdage at jeg også gjør. Ytringsfriheten er viktig å ta vare på.

Derfor denne bloggen, som på tidspunktet som den forfattes stort sett er tanker jeg tenker høyt. Jeg håper på respons fra dere der ute, der vi kan ta opp temaer som berører det ovenfor nevnte og kanskje påvirke med den røsten vi har - til å bli hørt, i et samfunn som vel for mange fremstår som et samfunn med mindre og mindre rettssikkerhet for den enkelte.

Som noen vil ha oppdaget startet jeg bloggen min med de ovennevnte ord. Jeg håper fremdeles på innspill fra dere med historier som kan ha almen interesse. Hva enten det gjelder «bøllete» behandling av folk i offentlige stillinger, offentlige kontorer; eks vis sosialkontoret – hvem har ikke et horn i siden til de folka der? Ja, det burde være nok av historier å øse av!

Velkommen med innspill!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Admitted: My Norwegian skills are not excellent but from what I understand from your blog, you sound a little pathetic... There are more important things to be concerned about. Come on Ms Dahl, get a life! Get over it! I got halfway through your blog and got bored. I booked through Novasol a couple of times, once in Denmark and once in Sweden, the service was excellent. Stop being petty...

Sidsel Dahl sa...

Til anonym. Du må selvsagt få være anonym for leserne, men du skulle ikke tilfeldigvis ha interesser i Novasol ;D Og av den grunn ønsker være anonym!

Anonym sa...

Yes, sure, and Elvis is still alive, isn't he, Sidsel, you little conspiracy freak?

Sidsel Dahl sa...

Conspiracy? Nei, men trafikken fra Novasol er oppsiktsvekkende stor om dagen ;D Så du må altså gjerne fremstå som anonym....

Legg inn en kommentar