tirsdag 10. september 2013

Carl I Hagen har fått nok av Siv: Han frykter partiets undergang

Han presenterer partiets 10 bud i lørdagens VG. Ikke en dag for tidlig.

Dagen derpå.

Det var mer frydefullt enn angstfullt jeg gikk i gang med å lese hvordan Carl; Frp's grunnlegger nå truer Siv. Godt i gang blir det som om slusene åpnes en etter en. Han er ikke nådig og nå har han telt på knappene. En etter en. Han er som undertegnede som strekker strikken helt til den er bristeferdig. Da greier han ikke lenger holde kjeft. - Omsider slo han til.

Nå går han ut - og det er å håpe at flest mulig får lest VG denne lørdagen; for det er i siste liten at potensielle Frp-velgere får det presentert; det vi lenge har lurt på: kan vi stole på at Siv vil hale dette valget i land? Har hun rygg-rad - eller drømmer også hun om svarte limousiner?

Karakteristikkene av de enkelte lederne på høyre-siden finner jeg enkel. Og når jeg leser VG Helg denne lørdagen er det ikke uten et jeg drar på smilebåndet. Erna blir fotfulgt av et par journalister. Det var som om jeg skulle ha vært flue på veggen. Bildet av mannen hennes på kjøkkenet der han sitter og venter på at festen skal begynne; er kostelig. Det er som å se guttungen spent på hva kameratene skal mene om mamman hans. Han er ikke så sikker på at de vil synes det er greit at mamma skal være hjemme mens han og kameratene skal feste nede i kjelleretasjen. Han vet av erfaring at Kjetil og Try kommer til å ha med seg sterke drikkevarer og at de pleier å bli fulle. I alle fall på de festene Sindre har fått lov av mamma å være med på. Kostelig!

Når journalisten påpeker at mannen som egentlig er Høyre-mann; Jonas Ghar Støre sitter foran på business i SAS-flyet med Internation Herald Tribune, og Erna plukker fram iPaden sin og spiller boblespill, da er det nesten så jeg krøker meg sammen. Men mest i angst for at denne kvinnen som ser ut som en søt fjortis skal komme til å lede landet vårt. For det var tilfeldig at hun ble utpekt som kandidat for Høyre dengang, ikke sant, Carl?

Jonas er en type som man lett kan assosiere med en statsminister. Han har talegavene i orden. Han er klar og han har den nødendige intellektuelle utstrålingen vi forventer av en stat's minister. Det er nesten synd at AP må slite med Jens; som arrogant påpekte fredag kveld - at går det skeis med det borgerlige alternativet – ja, «så er jeg her, altså!» Kan det bli dummere? Han blir bare mer og mer utålelig, den mannen. Ikke rart at AP mister flere og flere av sine mannlige velgere.

Men så står han der frem i VG, den godeste Carl Ivar og krever å få inn i avisen det som nærmest fremstår som et skrik om hjelp. Siv skal bare ikke tro at han Carl, partiets grunnlegger kommer til å sitte å tvinne tommeltotter når racet er i gang. Og om han må, så skal han knuse både Siv og partiet. Han er i harnisk. Og jeg forstår ham så godt! Dette er et være eller ikke være for partiet etter 40 år i opposisjon. Er det noen som skal hedres i dette landet, så er det Carl I Hagen.

Hadde det ikke vært for Carl, hadde vi kavet rundt i den samme sure suppa som svenskene er i om dagen. Få laget en byste i det minste av denne mannen før han dør. Og la han igjen få labben på partiet! Det er tragisk at han overlot roret til Siv, den unge jenta dengang. Han burde ha sjekket personligheten hennes. Kanskje spurt en astrolog. Siv er Tvilling og tvillinger har flere enn en personliget. Tross alt - tegnet indikerer to personer, ikke en.

Carl truer med å spøke i kulissene så fort forhandlingene er i gang. Og han vet at hvis Krf og Venstre får foten innenfor, kommer han til å få det tungt i tiden fremover. Kommer han til å ta sjansen på å nyte vinteren i Torrevieja i år?

Han slår til med 10 bud som burde ha stått på agendaen til Siv for lenge siden. Han burde ha drillet henne på at lokalpolitikerne måtte få frie tøyler. Istedet kan det virke som om de har fått munnkurv når det gjelder temaet innvandring. Jeg snakker av erfaring og det har vært tragisk å komme i munnhuggeri med partiets repre­sen­tan­ter på stand - fordi de enten er blitt bedt om å holde en lav profil. Eller rett og slett er kunnskapsløse. Tragisk!

Men Carl, jeg er redd at dette utspillet kommer for sent. Selvom det er lov å håpe at mange nok har fått det med seg. Fordi det kan påvirke valg-resultatet. Jeg har antydet at Høyre ligger an til 25% noe som ser ut til å slå til. Igår hadde de 26,8 på målingen. Frp 21.9. Jeg har spådd 20% for Frp, men det er store muligheter for at det blir omvendt. I alle fall hvis Carls 10 bud når frem til velgerne. Selv i siste liten.

Dette valget er et være eller ikke være for Norge. Vi tåler ikke flere døgenikter i landets regjering.

Ps. Da fikk jeg rett om Høyre som lå farlig nær 25%. Det samme med Frp som lå nær opp til 20% men dessverre ikke mer enn 17%.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar