tirsdag 23. juli 2013

Marte Dalelv er kun benådet

Det høres jo fint ut. Det er bare det at dommen står fast den om hun aldri så mye får reise hjem. Hun har antagelig også fått et inn-reiseforbud med på kjøpet/salget. Vi har nå alle en grunn til å sukke lettet ut. Tenk om UD hadde bidratt til å få de to som sitter inne i bushen benådet og hjem også. Antagelig under andre og enda verre forhold enn det Marte ville måtte sone under. I Kongo er de villmenn. Eller er det noen som betviler det? En er fra bygda Re i Vestfold og jeg må si jeg beundrer moren til denne gutten som klarer å holde hodet så kaldt når hun intervjues i mediene. Stakkars mor!

Er det kanskje fordi vi ikke bryr oss eller er det fordi vi faktisk tror på den primitive staten Kongos rettssystem? Det er skammelig at vi ikke har brukt like mye energi på Moland og French. Den siste er vel også halv-britisk og noe som kanskje også bidrar til at UD lar dem i stikken. Skammelig!

Men når det gjelder Marte som er benådet betyr det kun at Dubai ikke tør annet enn å frigi henne. På grunn av press internasjonalt. Men dommen står fast. At vi har bidratt til å få henne trygt hjem er en stor seier for menneskerettigheter som vi alle i siviliserte kulturer setter høyt. I primitive kulturer derimot har de ikke noe forhold til dette vi kaller menneskerettigheter. At disse landene får lov til å sitte i de samme rådene som siviliserte land er skammelig.

Men når vi nå har halt vår diplomati i land er det tid for å fortsette å sette søkelyset på muslimske sharia-lover som vi altså blir nødt til å forholde oss til når vi reiser til ganske mange muslimske land faktisk. Vi bør slutte å arrangere pakkereiser dit. Vi bør slå stort opp i mediene der vi advarer folk mot å reise til disse landene, med klare eksempler på hva om kan skje.

Det faktum at ei ung jente på 24 år ikke visste bedre enn at hun trodde på rettferdighet i et muslimsk land burde si oss alt. Alt! Det er ikke alle som orker forholde seg til msulimer og deres fascistiske ideologi. De fleste har mer enn nok med sitt eget liv. Med barn og barnebarn på sine gamle dager. De ønsker nyte livet; ikke konfronteres med det svarteste mørke som denne ideologien representerer.

Marte er forhåpentlig snart trygt hjemme. Hun er fremdeles i Dubai når dette skrives. Så alt er mulig. Men vi ber på vårt kristne vis om at hun snart er i de rette hender. Og det er hun ikke så lenge hun oppholder seg i de mørkeste kroker av verden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar