tirsdag 25. juni 2013

Leie i Torrevieja?

Siden jeg gjør meg stadig stygge erfaringer med folk som vil leie ut leiligheten sin i utlandet når de ikke bor der selv; har jeg bestemt meg for å fokusere på dette fenomenet.

Jeg har allerede nevnt en manipulerende psykopat som mister avtalen med meg. Jeg kjenner lusa altfor godt på gangen og det nytter ikke å kødde med meg. Jeg sier som dr. Phil «do not give anyone the benefit of the doubt»!

«Per og Randi H» er ett typisk eksempel på manipulerende adferd. Og ja, de psykopatiske trekkene er gjenkjennende.

Vårt bekjentskap startet med en hyggelig samtale med «Per». Alt er relativt. Randi derimot etterlater et inntrykk av ei udugelig hurpe. Hun leverer en såkalt kontrakt på mail for meg til å signere. Det slår meg at dette er noe av det verste jeg har sett. Ja, som om den er snekra sammen på kjøkkenbenken; i tro om at alt går bare man er frekk nok.

I denne leieperioden var jeg villig til å overlate leiligheten deres til Per når han skal ned midt i leieperioden. Dette burde ha gitt Per et hint om at han hadde med en velvillig leieboer å gjøre, nei da, kona lider øyensynlig av forfølgelsesvanvidd.

At jeg skal betale for strøm den tiden Per bor der, det er noe de hopper bukk over og da jeg tillater meg å endre på Randis kontrakts-retorikk får jeg vite at «husleien blir den samme» - selv om de selv skal bo der 8 dager av min leieperiode. Igjen. Psykopatisk trekk.

I kontrakten som hun altså tror på selv, insisterer på at jeg skal betale et stort depositum som skal gå rett inn på lønnskontoen til Per. Sånn apropos norske husleie-regler om at beløpet skal stå på en egen depositum-konto. Jeg sier at jeg aksepterer dette punktet også, siden utleieperioden ikke er så mye som et år. Igjen viser jeg velvilje. Men har jeg noe igjen for det? Nope.

Så kommer det frekkeste jeg ha sett i min periode som leieboer. Hele leiebeløpet, som går over mer enn 3 måneder (som er maks hht norske regler) skal også betales inn på konto, men nå på en spansk konto. Med andre ord - står den ikke på en norske konto, blir den dessto vanskeligere å forholde seg til. Snakk om kynisk oppførsel!

Hvis nå perioden strekker seg over så lenge som 6 måneder, kan man jo tenke seg at du som leieboer ikke hadde hatt mye å si hvis f eks kjøleskapet eller vaskemaskinen ryker. Hva så liksom? Pengene har de på sine kontoer og med spanske regler kan du bare glemme det. Trenger jo ikke en høy IQ for å forstå det argumentet.

Jeg hentyder at det ikke er mulig å forholde meg seriøst til Randis kontrakt og ber om at vi forholder oss til norske regler i hht Husleieloven. Den forstyrrede Randi svarer: norske regler gjelder ikke i det landet. Er du med? Denne gærne kjerringa ønsker forsikre seg om at mine penger kan disponeres akkurat som hun ønsker. Mens mine rettigheter, ja de driter hun i, for å være rett på sak.

For å slå spikern i kista presterer hun å si at hvis jeg ikke kan finne meg i hennes regler, så får jeg finne meg noen andre å leie av.

Randi og Per H leier ut via spania-sommer, så er du informert.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar