onsdag 7. november 2012

«Farmens» ormebol

Det hevdes at øynene er sjelens speil. Ettersom jeg tør påstå at min intuisjon er sterk og at jeg er mer enn en god menneskekjenner, føler jeg et stort ubehag når Jon den homofile viser seg på skjermen. Hans øyne og hans blikk generelt avslører en ondskapsfull intrigemaker. En snik. Har han forresten neger-blod i årene? Uansett; han fremstår med en usympatisk personlighet.

Da de fant hverandre den første dagen; den middelaldrende kvinnen, politibetjenten og den homofile slo det meg hvor godt disse passet sammen. Dette gjaldt også den lille nordlendingen som jeg antar er same. Samt den blonde kvinnen som ikke helt passet inn i noen av gruppene. At disse fant hverandre tror jeg ikke var helt tilfeldig. Bortsett fra politibetjenten så oser dette selskapet av onde hensikter. Skal komme tilbake til Ragnhild.

At Farmen ikke har utviklet seg til å bli nok et Paradise Hotel sørget Andreas for. Han er den eneste av medlemmene på Farmen med moral. Han har formulert sitt syn i forsiktige vendinger etter sin kristne overbevisning. Han oser av styrke og de unge føler seg trygg i hans selskap. Selv Jon den homofile sier med et sleipt flir at han er «blitt kompis med Andreas»; noe han visstnok ikke hadde trodd. Vi har hørt hvordan han har formulert seg om Andreas, som han skulle «sørge for forsvant fort som mulig». Idag vet vi at Andreas har påvirket Jon i en helt annen retning enn et forsøk på å bli kompis. For idag vet vi at Andreas mener at homofilt praksis bør være straffbart. Noe som har kommet frem i tiden etter at Farmen-innspillingen var over. Men homse-Jon er innbilsk.

Farmen fremstår med sitt konsept som et forsøk på å opprettholde forestillingen om at det norske folk tross alt ønsker et ærlig og oppbyggende program som underholdning. Ikke nedbrytende og umoralsk lik program som Paradise Hotel og lignende. Av den grunn har Farmen mange seere. Til fortrengsel for andre program på samme tidspunkt. Dette lover bra i en tid der vår kultur blir forsøkt undergravet på alle nivåer. I skolen først og fremst; der mantraet er blitt at alle trosretninger er like verdifulle. Og at vår norske kultur ikke er noe å rope høyt opp om.

Sammensetningen av deltagere er interessant og jeg setter min lit til at deltagerne er valgt nøye ut etter personlighet, kunnskap og yrkeserfaring. At dette er første gang en åpen homofil får delta er et finurlig grep. Det samme gjelder valget av eldre kvinner eller menn sammen med en yngre garde av deltagere som denne gangen har yrkeserfaring rettet mot service-næringen; som sykepleier, sykepleierstudent, pedagog og politi. Disse utstråler autoritet og dette er ikke tilfeldig. De egner seg for det yrket de har valgt og høster med det tillit i befolkningen. En viss moral reflekteres da også i deres uttalelser under spillet om Farmen. Mange flotte unge mennesker.

At representanten for ordensmakten muligens føler at hun har havnet i feil leir tror jeg har med hennes usikkerhet å gjøre. Jeg tviler på at hennes status som betjent i det sivile liv er spesielt høy. Kanskje trives hun heller ikke som politi. Hun klager nå over at ingen andre er på hennes alder. Det er heller ikke tilfeldig at to i hennes gruppe allerede er ute av spillet. Men at hun definerte seg med den gruppen sier noe om hvordan hun oppfatter seg selv som person. Hun innser nå forhåpentlig at hun valgte feil når hun holdt en lav profil den første dagen. Hun burde ha vist seg som en bedre menneskekjenner enn som så; og valgt den yngre gruppen av deltagere. Kanskje hadde hun ingen høye tanker om dem? Og som de fleste som jobber i politiet så har de ingen problemer med å skille på yrke og privatliv. På stasjonen fremstår imidlertid mange autoritære. At de bør vise styrke ute i felten betyr ikke at de trenger fremstå arrogante inne på stasjonen i møtet med publikum. De glemmer at det er folket de tjener.Tipper at Ragnhild snart er ute av bildet. Det har den yngre gruppen nå bestemt.

Neste gang må hun velge en mann; og i den leiren befinner de seg de seige og muskelsterke. Av disse vil det bli valgt en mannlig motpart som tilhører den leiren som ikke er høyt skattet der inne. Høyst sannsynlig Dag med øl-vommen. Han vil tape i den etterfølgende kampen. Den som deretter blir valgt til storbonde vil neppe være Jon; som allerede har hatt den jobben. Antagelig Andreas. Han vil i sin tur velge Jon som endelig kommer i kamp. Der jeg ser ham for meg der han går i bakken ved første tautrekking. Deretter blir det Ragnhild som igjen kommer i kamp.

At hun har latt seg friste til å inngå allianse med den homofile Jon er skuffende. Jon er ormen som aldri har noe godt å si om noen der inne. Han lyver og stjeler. Han baktaler og lurer til seg mat som den selvfølgeligste ting i verden. Han eier ikke moral. At politibetjenten har rottet seg sammen med denne ormen av en mann er tankevekkende. Det siden hun i det sivile representerer ordensmakten. Blir det kanskje vanskelig å komme tilbake til sine kolleger etter dette? Uansett; jeg ser frem til kvelden med Farmen. Et svært spennende konsept!

Og den som vinner Farmen denne gang er utvilsomt Andreas. Hvem andre skulle det bli?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar