onsdag 10. oktober 2012

Gullsmed-ranet på Revetal

Ran nummer to av samme gullsmed. Begge i løpet av få uker.

Historien er ikke omtalt i lokalavisen. Her får du den:

Overvåkingskamera viser at raneren slår til uten forvarsel. Han løper rett inn i butikken iført finnlands-hette; med en slegge han kaster i fra seg etter å ha knust en monter kloss opp til kassa-apparatet. Han vet hvor han skal finne det han er ute etter. Og løper resolutt inn i butikken til den ene monteren - som under glasset oppbevarer diamanter og gull-varer.

Butikken har ellers for det meste utsalg av briller og bijouteri.

Den ansatte kvinnen forteller at hun ett øyeblikk var på bakrommet og kommer ut i butikken idet raneren knuser monteren med en slegge. Han rasker med seg innholdet og løper sporenstreks ut av butikken. Ingen fatter hvor eller i hvilken retning han løper. Det er sent på dagen og ikke mange kunder i det store varehuset på Revetal.

Mannen er tidligere observert ved mini-banken noen meter unna; i det samme varehuset; via overvåkingskamera. Den viser en mann med finnlands-hette som beveger seg i retning av gullsmed-butikken uten å trekke ned hetta; og først når han nærmer seg butikken trekker den nedover ansiktet.

Ved andre vellykkede forsøk på ran i samme butikk for ett par dager siden, viser kamera at han allerede lenge før han når butikken har trukket denne ned. Filmen viser en mann i bevegelse med hette nedover ansiktet i fullt firsprang mot butikken uten stopp. Med andre ord kunne han ikke vite at ekspeditrisen på daværende tidspunkt ikke oppholdt seg i selve butikklokalet. Og godt er det, mener hun. Ytterligere forklaring på den uttalelsen burde være unødvendig.

Hun mener dessuten at skuddsikkert glass kun vil utsette hennes ansatte for brutalitet. Montrene er nemlig låst.

Revetal ligger som noen vil ha observert ute på landet. På bygda; men sentralt nok i avstand fra Tønsberg. Den siste tiden har vi observert den type tiggere vi er plaget med i Oslo. Ved de to mat- butikkene på Revetal; Rimi og Meny (varehuset) har vi den siste tiden møtt på ekle, nedrige folk man går mange meter utenom. Begge steder har de stått med dette folkebladet - «Folk er Folk» uten å ytre annet enn en uforståelig mumling. De snakker selvsagt ikke et for oss et forståelig språk. Når denslags er etablert her ute på bygda, signaliseres dette som at de kan bevege seg fritt inne i varehuset uten at noen bryr seg. Hvorfor?

Hvorfor gir lensmannen dem lov til å bevege seg overhode på Revetal? Bryr de seg ikke? Nå skal visstnok Faremo ha uttrykt at politiet i Oslo skal kunne bestemme selv hvor tiggingen skal finne sted. Dette av hensyn til etnisk norske, narkomane tiggere vi alltid har sett i bybildet. Å forby tigging generelt er altså ikke målet. Og disse er heller ikke plagsomme. Men Lov om løsgjengeri kunne ha stoppet ranerne i Revetal hvis vi hadde ansvarsfulle politikere som sørget for ro og orden. Politi og lensmann bryr seg stadig mindre. Og etter klokka 3 er de da heller ikke på vakt, selv om lensmannskontoret befinner seg rett over veien.

På bygda opplever bonden at gressklipperen hans har forsvunnet i løpet av natta. Dørene har han aldri låst. Før nå! På nabogården var det «noen» som i nattens mulm tømte lageret med diesel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar