mandag 13. august 2012

Dagen 22. juli kunne ha vært unngått

Ja selvsagt kunne den det. Og det vi også kan konstatere er at Arbeiderpartiet selv har ansvaret for at 69 av deres egne AUF-ungdommer ble drept. Det fulle ansvar vil man vel mene også. De har med andre ord 69 unge liv på samvittigheten. Men hva gjør dette partiet med det? De fortsetter ihuga å manipulere unge mennesker i en fase av livet der de ennå ikke er modne nok til å forstå konsekvensene av sine handlinger. De arrangerer propagandaleir året etter og inviterer mørke-røde marxister til å underholde dem med sang og tale. Til klappsalver fra de inviterte.

Ingenting er lært i løpet av det året som er gått. Og han som har det største indirekte ansvaret han rømte med halen mellom bena når det brant som mest under dem. Eks-justisminister-Storberget. Dengang het det seg at han ønsket å bruke mer tid på familien. Nå ett år senere viser det seg at det var en bløff. Han har nemlig atter et ønske om å komme tilbake til Stortinget. Så hvor mye mer skade kan han gjøre der? Regjeringens ansatte i det bygget som skulle jevnes med jorden, er traumatiserte og engstelige for å gå på jobb. For ikke bare har politiet gode kort på hånden, men sikkerheten rundt de ansatte er også en sannhet med modifikasjoner. Folk slutter i jobben ikke bare der, men også høyt ansatte i politiet har fått nok. Den homofile politi-direktøren derimot han sitter fremdeles godt plassert der det sømmer seg for et parti som arrogant overser folkets ønsker.

Intet nytt under solen altså; med denne regjeringen som ledes av en sjarlatan. I disse dager ligger 22.juli-kommisjonens rapport på bordet; der PST sine egne ansatte ser frem til kritikken om dem. Ordensmakten demonstrerer daglig. Fra sine egne trygge kontorer. Er det kanskje galt å hevde at de ikke gidder jobbe som før? Publikum har i alle fall lagt merke til hvor lite de har igjen for å anmelde.

I tiden som er gått siden 22. juli har politiet nesten uten unntak fremstått som om de koser seg hver gang de kan innrømme at de kom til kort. 22. juli ble kanskje en fest-dag? Endelig fikk de en gylden sjanse til å demonstrere sin egentlige makt. Den de bruker på gå-sakte-aksjoner og arrogant oppførsel oppimot publikum. Når det ikke nytter å gå i dialog, så bruker man utradisjonelle metoder. Lovløsheten har tatt seg betraktelig opp etter 2005 da Jens og hans sosialister tok over roret. Kriminaliteten har ikke vært så skremmende høy som nå. Inn i mellom gjør de en innsats som setter spor etter seg. Men stort sett gidder de vel knapt løfte på ræva?

Politiet er forståelig nok møkk lei av å kjempe om ressursene de vet finnes i et oljefond som stadig tappes av verdier som blir sendt ut av landet. De tjener dårlig ifht innsatsen; og denslags kriminelle handlinger som stadig vekk utbrer seg i samfunnet, har de vel høyst sannsynlig ikke engang lyst til å ta i med ild-tang. Nei, nå er tiden inne til å få synliggjort synde-bukkene. Og de finnes ikke politiet.

De hadde ferie i Buskerud den dagen da Anders Breivik kjørte land og strand rundt og bestilte båt over til propaganda-leieren til Arbeiderpartiet - som ikke sørget for sikkerheten i et samfunn der det like godt kunne ha vært en muslim som gikk amok. Og politiet de avspaserte med en eller to mann på vakt på grunn av lite penger i kassa. Et politi som burde være tilgjengelig 24 timer i døgnet men et politikorps som går hjem klokka 15; fem dager i uken. I helgen sitter de stand-by ute på bygdene i tilfelle innbrudd og andre ulykker. Kassa er tom; og da bites hestene.

I Asker og Bærum politi-distrikt der slettet de like godt telefon-loggen fra 22/7. Det distriktet som ligger nærmest Buskerud som har måttet ta den fulle støyten. Et distrikt der noen ikke engang hadde hørt om Utøya. Ikke hadde de helikopter tilgjengelig; og båt det vet de vel knapt hva er der ute på landet. Bortsett fra den lille røde da; som sank midtfjords. Det er i alle fall lattervekkende for oss som ikke sørger over våre barn som så brutalt måtte møte døden den dagen.

Den dagen rapporten om 22/7 legges frem om hvorfor det gikk så galt kommer til å bli en eneste stor fest-dag for det vi tidligere oppfattet som ordensmakten. Bildet av en rød robåt med 10 uniformerte mann ombord er det vel knapt noen som har glemt. Det gikk vel også verden rundt som en påminning om at i Norge der går man fremdeles rundt med nisse-lua godt trukket nedover ørene. Ingen verken ser og hører noe som helst der inne i maktens egentlige korridorer. Med en leder som burde stå skolerett; skal vi tro ryktene om kommisjonens rapport om den fatale dagen.

Hvor ble det forresten av Riksrett?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar