onsdag 20. juni 2012

Det grandiose selvbedrag


Alle kan kommentere om de vil her på min blogg. Når det ikke gjøres så kan det være flere grunner til det. Tillater meg et kjent ordtak: «Den som tier samtykker!» Dette med kommentarer inviterer til debatt; noe jeg ikke ønsker eller har behov for. Og når jeg skriver spissformulert som er hovedmotivet med bloggen, så oppfatter jeg fraværet av kommentar nettopp som det en har kommentert her: «Det er forløsende med en blogger som kaller en spade for en spade». Altså hva mer er det å tillegge? - «Helt enig med deg»; eller noe lignende?

Nå har jeg nok ikke på langt nær så mange tilhengere som honestthinking.com; bloggen til forfatteren av «Selvmordsparadigmet», Ole J Anfindsen; en mann som er forhatt av mange. Men også en mann som har uttalt at han (heller) ikke ønsker legge opp til muligheten av å kommentere. Dette forstår jeg, og som Anfindsen finner jeg ingen grunn til å ha en blogg der jeg skal kommentere smått og stort. Jeg har fått nok av private tilbakemeldinger på at bloggen er verdsatt; det holder for meg.

Hva angår innlegget nedenfor så har jeg spissformulerte meg om «ekspertene» her og deres galskap og deres tøvete utlegninger om sine teorier; og nå for tiden er det jo spørsmålet om Behring Breivik er tilregnelig eller ikke som stadig vekk skal debatteres. Nå senest på Nrk; et aktuelt program klokken 20.15. Nå forstår vel også Ark ....eh Nrk at billige innkjøpte amerikanske serier til tider strengt tatt må avløses av debatter, og da trår programledere inn med sine ideer. Så også en programleder som mange nok husker for en tid tilbake der han sjikanerte Ole J Anfindsen på direkten. En avdanket norsk sangerinne kunne i det samme programmet meddele oss at Anfindsen nok burde ta seg en titt i speilet. For var det noe hun visste alt om så var det «mennesker som Anfindsen». Dette var et nedrig program som mange av oss husker. Men et tegn i tiden. Det utgytes mye æder og galde fra den naive venstresiden. Og mer vil det nok komme etter at rettssaken er over denne uken.

Les forøvrig: «The liberal mind» - the psychological causes of political madness. Den boka forklarer alt du trenger vite om disse som så gjerne uttaler seg i mediene om Breiviks galskap. Og gjerne litt til! Og det tiltross for at de på nåværende tidspunkt burde ha fått med seg både Mattias Gardell og andre sakkyndige som har bekreftet at det kan finnes millioner «der ute» (altså ikke kun i Norge) som deler Breiviks syn - og altså ikke handler om konspirative teorier. Men nei da, fremdeles inviteres de til studio i Nrk og snakker mot bedre vitende. Du trenger ikke se en grøsser for å innse at du faktisk er omgitt av nyttige idioter som fremdeles holder koken og serverer deg den samme kunnskapsløsheten, som de har servert oss helt siden 22/7.

Det er derfor ikke oppsiktsvekkende nå når saken nærmer seg slutten at noen føler de møter seg selv i døra. Man kan bli både gul og blå av mindre. Å bli tatt med buksene nede oppleves nok også fhv ydmykende vil jeg tro. Men at de fremdeles messer i samme toneleie blir nesten tragi-komisk. For de blir bare flere og flere som nå vil trenge sakkyndig hjelp. Om det er å finne, da! For hva nå når sannheten er kommet for en dag. Og hva nå når eksperter på politisk ideologi nå bekrefter at Breivik han er akkurat som de fleste av oss, han. Han er informert om de harda fakta. Og brukte det for alt det er verdt. Han fikk nok av prat og svada. Og tok loven i egne hender. «Grusomt, men nødvendig». Han gjorde det vi andre ikke engang kunne ha streifet innom å tenke på en gang. En idealist uten empati. Men dem finnes det mange av opp gjennom historien. De kalles revolusjonære.

Og i kjølvannet vil vi her i landet se mange som antagelig vil trenge hjelp for sitt selvbedrag. Og kjenner jeg det offisielle hjelpeapparatet rett, så vil de ikke ha noe annet å tilby enn piller. Ja, rett og slett piller. Og psykologene de er å finne på nettet der de doserer ut sine piller for alle slags personlighets-forstyrrelser. Så den som leter finner nok det de er ute etter.

Fra en leser kom forøvrig flg kommentar til mitt siste essay som handlet om å låse psykologene inne.

«Etter å ha kommet borti bloggen din ved en tilfeldighet og over tid tittet innom for å se hva du skriver, så er min anbefaling at du absolutt bør vurdere å søke hjelp. Innerst inne så er du nok klar over det selv og. Det handler ikke om å ha meninger, men i hvilken grad et menneske søker konstruktive eller destruktive alternativer. Det du uttrykker er i hovedsak destruktivt og omhandler lidelse, forakt og avstand til dine menneskelige omgivelser. Virkelighetsbildet ditt er konstruert på manglende innsikt og sneverhet.

Hun/han vil meg selvsagt bare godt, gad vite - så vedk avslutter på et vis som han/hun kan best: «Lar meg ikke provosere av alt det gale du skriver, for det er det virkelig. Spørsmålene jeg stiller deg er typisk problematisk for mennesker som har din karakterprofil og jeg vet hva jeg snakker om».

Spørsmålet er uungåelig: Blir han/hun det eneste offeret for selvbedrag - i denne tragiske, politiske saken som har utspilt seg i Tingretten i snart 10 uker? Jeg tviler sterkt på det!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar