lørdag 5. mai 2012

Erna Solberg tar sats


Det som nå er kommet frem fra Ernas tale til Landsmøtet kan tyde på at man har snakket sammen på kammerset. Spørsmålet alle bør stille seg om man ønsker å få kastet denne tann-løse regjeringen er: hva slags retorikk brukte Jens Stoltenberg når han i to perioder kunne innta regjeringskontorene.

For det første så fremstår JS som en leder uten andre evner enn til å sjarmere. At han av mange kvinner fremstår sjarmerende er ikke hans feil. Men i mine øyne virker han tanketom. Når blikket hans er vendt mot sine motstandere i en debatt eks vis på Litteraturhuset så får man et inntrykk av en mann som kjeder seg. Han er kjent for en leder som taler på auto-pilot. Og i Stortingsdebatter har vi opplevd at han faktisk lyver. Jeg tror imidlertid ikke dette er bevisst. Jeg tror det ligger i hans personlighet. Men Karita Bekkemellom har jo påstått at han er konflikt-sky; noe jeg ikke betviler. Konfliktskye mennesker kan selvfølgelig ikke fortsette å lede et land i det uendelig. På venstre-siden er det ingen som står frem som en arvtager til Jens. Konklusjonen må da bli at den borgerlige siden må ta grep for å få kastet denne talent-løse røde regjeringen fortere en svint. Innen landet går fullstendig opp i sømmene.

Om det er det sosial-demokratiske sinnelaget som preger Jens skal være usagt. Men mannen er talent-løs. Da holder det ikke at noen kvinner finner ham «kjekk». Jeg skal heller aldri glemme hans replikk i en debatt før han og hans kumpaner vant valget i 2005 sa på spørsmålet Hva kan velgerne forvente seg i årene fremover? Hans intet-sigende svar: «Vent å se»!

Nå har vi sett og hørt så mye svada fra den siden at nok er nok!

At partiet ble angrepet av en ung mann fra samme by-del som Jens med det for øye å representere høyre-siden i Europa vil de fortsette å sutre om i årene som kommer. Men rosetogene vil forvitre. Vi har nok også sett det siste for denne gang. Breivik fikk definitivt satt agenda. Arbeiderpartiets retorikk i etterkant er det nå Erna som har overtatt så vidt jeg har fått med meg. Nå frir man til de velgerne som i årevis har gått rundt med rosa sky-lapper. Hvis det er sånn, tenker man i Høyre at velgerne på venstre-siden er blottet for kritisk tekning så får vi hjelpe dem på vei. Dette kan gjøres ved at man bruker den samme tanke-tomme retorikken som de selv bruker. Med det samme innholdet - men uten at de tanke-tomme sjelene oppdager det. For på venstre-siden finnes det mange nyttige idioter. Dette vil Erna& co nå utnytte til sin fordel. Kan ikke se at de vil tape på denne snu-operasjonen.

Erna har imidlertid med seg en bagasje fra tidligere tider som statsråd. Hun har ytret seg om sharia og gitt inntrykk av at hun synes det er «greit». Høyre er også kjent som «homse-partiet» og derfor vil man kunne regne med at homsene vil få enda flere rettigheter enn de allerede har fått. Dette er dårlig nytt i et samfunn som rakner i moral-begreper. I et samfunn som kjemper om plassen der verdispørsmål står sentralt. Høyre har også hatt en useriøs representant i Kristin Clemet som gjerne ser at våre grenser åpnes ytterligere hva gjelder arbeidsinnvandring. Der vi nå oppdager at vi blir ført bak lyset. Av 10 s k ingeniører er det antagelig kun 1 som har relevant utdanning. Med andre ord ser vi at s k bygnings-arbeidere fra Polen antagelig de fleste er hobby-snekkere. År om annet oppdager vi feil og mangler ved våre bygninger som kan spores tilbake til utenlandsk arbeidskraft.

Erna har imidlertid en personlighet som virker beroligende på oss. Hun trenger ikke snakke som en foss når hun åpner munnen. Hun sier ikke noe som er mer vettugt enn Siv. Tvertimot! Men Siv har måttet legge seg til en stil som gjør henne anmasende. Dette har vært nødvendig av grunner vi er innforstått med. Hun og partiet har i alle år blitt stemoderlig behandlet i debatter der de er blitt avbrutt og oversett. Siv burde nå tenke litt over dette og endre taktikk. For Høyre er ikke befolkningens beste alternativ og Erna er ikke det beste alternativet som leder. Det viktigste er å få kastet Jens den talent-løse og hans enda mer talent-løse regjeringspartnere der de hører hjemme og det er ikke lenger i norsk politikk - hvis dette landet skal komme seg videre!

Og for all del: sørg for at vi slipper å konfronteres med Skei Grande og hennes Venstre-politikk!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar