mandag 30. april 2012

Inga Marte Torkelsen: stå på!


Inga fra SV som vanligvis ikke gjør seg bemerket gjorde en god figur i programmet som omhandlet vold mot barn på Litteraturhuset sist torsdag. Hva enten det dreier seg om fysisk vold eller incest så viste hun en iver for barn som ikke er i stand til å forsvare seg. Den iveren hun viste er ingenting verdt hvis noen (Per K Foss) skal henge seg etter henne fordi hun tok en telefon.

Nå har jo tydeligvis ikke Foss mye på agendaen om dagen og jeg er ingen fan av mannen. Jeg har heller ikke vært fan av Torkelsen fra SV. Men det ikke fordi hun er Inga men fordi hun representerer et parti som jeg bare har forakt over for.

Men når hun tar denne telefonen til politiet og ber om at de skjerper seg så gjør hun det av eget engasjement. Det skal hun berømmes for. For er det noe mange av oss har bitt oss merke i så er det politiets manglende handle-kraft. De sutrer over manglende penge-tilskudd og så vidt vites går de fremdeles «sakte» og henlegger for dem trivielle saker på samlebånd. Ringer du dem og tipser som en samfunnsengasjert borger får du ofte en følelse av at du avbrøt dem i kaffepausen.

Jeg har selv måttet skrive brev til påtroppende PST-sjef Bjørnland om oppsiktsvekkende oppførsel i hennes politidistrikt og fått en unnskyldning. Så jeg har ingen god følelse på at vi alltid får den oppfølgingen vi ønsker. Derfor er jeg av den oppfatning at Inga er av samme erfaring. Noe hun selv uttrykte i et intervju i forrige uke.

Skal det være noen mening i at hun er valgt som ny minister og talsmann for barn som lider så kan vi ikke tillate oss å rakke ned på ethvert tiltak, uansett om det strider mot en hver fornuftig regel. Så i dette tilfelle vi jeg heller berømme henne. Stå på du, Inga, ikke la deg skremme av et unødvendig utspill fra Høyremannen Foss. Han sitter i glasshus selv, og det får vel bli opp til enhver å tolke den påstanden.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar