torsdag 19. april 2012

Hvor lenge vil de demonstrere sin arroganse?

I en alder av 23 år møter han serbiske krigere i 40-50 års alderen. Leser man utspørringen av Breivik som du kan lese ordrett via de tabloide nettavisene får du et inntrykk av en ung frustrert mann som i sin ensomhet trekker seg tilbake på gutterommet - der han antagelig har tilbrakt mye av sin oppvekst.

Det har skortet på oppmerksomhet og aksept fra nær familie. Faren var aldri en rollefigur og man gjør seg sine tanker om en voksen mann som skal ha sagt rett etter udåden den 22/7 at «sønnen burde ta sitt eget liv». Denne foraktelige holdningen er kanskje det som har preget Anders sin oppvekst også, mon tro? I tillegg til en mor som sjelden «var til stede»? I sin egen verden og i tillegg en enslig mor med to barn. Det er selvsagt ingen spøk det heller.

I utspørringen igår fremstår Breivik som ynkelig og det bør være en tankevekker for alle at dette samfunnet er ansvarlig for at unge sinn blir indirekte radikalisert av våre egne politikere. Via avgjørelser tatt over hodene på folket. Av våre røde regjeringer som jo også indirekte hyller fascistiske ideologier som islam. Eller sagt med andre ord: som ikke stiller ett kritisk spørsmål! Tvert imot, inviterer de stadig flere personer, som idag har endret Oslo til det ugjenkjennelige.

Ergo, så er det neppe den eldre generasjonen som spekulerer ut voldelige aksjoner. Det er det den generasjonen som vi så tok grep under okkupasjonen av Norge i årene 1940-45. Disse vi idag hyller som helter. Det er disse som blir rollemodeller når frustrasjonen bygger seg opp. Mens de eldre sitter på gjerde og regner med at en «væpna revolusjon» antagelig bare er rett rundt hjørnet.

Det ble heller ikke under gutta på skauens regi - tatt hensyn til hvem som ble berørt. Mange norske menn, kvinner og barn forsvant i dragsuget da gutta senket Vemork på Tinnsjøen. «Noen» ble altså så provosert over at andre tok regi, som Quisling og hans menn gjorde - at de fikk nok.

Med andre ord kan man ikke stikke under en stol at det som skjer nå og det som den tiltalte nå skal straffes for, ikke er noe annet enn «gammelt nytt under solen» eller (intet nytt under solen).

Så Breivik møtte utenlandske hvite militante kristne krigere i en alder av 20 år. Da er du fremdeles et barn. Det hevdes at personligheten ikke er stabilisert før du når noen og tredve år. Med andre ord ble han en nyttig idiot; manipulert av voksne menn.

Så hvor mange unge menn sitter der ute og bare gnir seg i hendene etter å kopiere denne mannen? Antagelig ikke få. Men dette burde altså ikke ha skjedd hadde Breivik fått ytre seg åpent om sine meninger. Det er ikke uten grunn at politisk ukorrekte blogger popper opp. Og selvsagt bidrar disse eventuelt til radikalisering av de allerede frustrert ynglinger som etterhvert vil ta skjeen i egen hånd. Det blir jo heller ikke bedre når mediene demonstrerer sin kunnskapsløshet og fortsetter ufortrødent med sin latterliggjøring av de faktiske forhold. Det er ikke alle som er i stand til å sette en grense for sitt eget raseri. At man da tyr til vold er vel ikke overraskende?

Jens Stoltenberg og gutta boys må gjerne fremstå arrogant foran sitt publikum og gjenta sin arroganse med et frekt smil om nebbet og si at «jeg gidder ikke bruke min tid og energi på å høre på denne gærningen». For uansett hvor gal Breivik er så er det dessverre ikke alle som er i stand til å skille rett fra galt. Deres arroganse kan komme til å bli ansvarlig for langt flere enn 77 menneskeliv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar