lørdag 24. mars 2012

Min sønns nye flamme...

- Det store trikset er å komme forelskinga i forkjøpet. Du må hente inn råda før du er fortapt i nokon. For har du blitt akutt forelska, er du ikkje mottakeleg for innvendingar, påpeikar Eikrem.

Psykologen har talt. Og psykologer kan være så mangt, men også mora di kan være en god menneskekjenner. For det er en egenskap du må inneha om du skal være en god psykolog. Selv om mora di ikke har en akademisk utdannelse kan hun ha en god porsjon intuisjon eller magefølelse. Og hvem kjenner ikke sine voksne barn bedre enn en mor?

Og hvis mora di i tillegg har levet et utadrettet liv som jeg vil betegne som et liv der hun ikke har levet i en boble, les: det samme ekteskapet hele livet til hun er blitt bestemor, så har hun nok gjort seg noen gode erfaringer som kan være vel verdt å lytte til.

Jeg er litt i tvil om en far kan sies å være den rette rådgiver for sin datter. For det er forskjell på menn og kvinner. Og jeg hevder med tyngde at mor har langt mer innsikt i sine barns følelsesliv enn en far. Dette går tilbake til forholdet mor-barn; barnet i mors mave, med etterfølgende fødsel og omsorg, spesielt de første leveårene. Der far riktignok idag inkluderes på andre måter enn før. Men jeg skal allikevel tillate meg å hevde at et barn i den første tiden ikke vil vokse opp til å bli et harmonisk barn med en eller to fedre. Derfor har jeg også profetert at vi vil komme til å møte mange barn i rettsapparatet om noen ti-år, pga barna til homsene som har fått leve ut sine eksperimenter med barn de har kjøpt i utlandet.

- Vi blir såre når nokon seier noko stygt om den vi syns er mest fantastisk på jord. Då tenker vi berre at dei andre ikkje har skjønt nokon ting. Då kan ein lett få ei Romeo og Julie-effekt, at motstanden sveisar paret saman.

Ja, men vi kan også ende opp med å få en sønn som ikke vil ha noe med deg å gjøre. Og da er gode råd blitt altfor dyre. For hvis en sønn eller en datter konfronterer deg med at det var du som ødela forholdet, fordi du var ærlig, da tier du neste gang du blir konfrontert. Og dette er vel også poenget med denne artikkelen som er en oppfordring til å «bry seg». Noe våre sønner og døtre som regel skal ha seg frabedt.

Jeg har f eks selv et anstrengende forhold til en Løve. En Kreps får problemer med en Løve som er navle-skuende. En Kreps er sårbar og ofte innesluttet som person. Har behov for å dykke inn i seg selv. Og god på analysere mennesker; med andre ord en god menneskekjenner og er kjent for å inneha ha en god porsjon intuisjon.

- Det er overraskande mange som ikkje veit at dei har ein personlegdom, seier Løes Narum.

Ja, det er mange som ikke vil vedkjenne seg sin personlighet. Og denne er dannet gjennom oppveksten. Det er derfor ikke lett for en mor som ser at sønnen er stormende forelsket i en narsissist. Men allikevel snakker varmt om fremtiden. For er det noen personer som Krepser har problemer med så er det Løven, som er så opptatt av sin egen person.

Men hva om du googler sønnens nye flamme og oppdager at hun er en promiskuøs kvinne. Nå kan man jo google hvem som helst stort sett. Og dette kan ikke bare få alvorlige konsekvenser hvis du er i en jobbsøker-situasjon, men også selvsagt om noen føler for å sjekke deg opp for om mulig å finne sider ved deg som du senere vil ha problemer med å forklare. Det advares mot å fortelle om seg selv på Internetts kontakt-sider. Eks vis Facebook. Og når du først har sendt ut på eteren noe kompromitterende om deg selv, kan du ha det så godt. Og derfor er det mange spesielt unge mennesker som senere i livet vil oppdage at de har laget sin egen felle.

Så la oss si at du som mor og som en person med mange roller i livet, ikke bare som arbeidsgiver googler navnet på sønnens nye flamme og oppdager - «shit»!! - ikke bare vil sønnens din bli skuffet, men du også som kommende svigermor. Kanskje er opplysningene så kompromitterende for deg som mor at du ikke greier å holde kjeft. - Da kan hundre og ett være ute!

Kristin Spitznogle svarer idag en kvinne som stiller seg undrende til at menn ser ut til å gå fra det ene forholdet til det andre uten å ha lært noe som helst. Om han hadde vært smart hadde han tatt en samtale med mora si. Hun kunne fortelle ham hva som antagelig gikk galt. Ikke fordi hun har sittet som flue på veggen og fulgt med. Men hvis hun har møtt HENNE en gang og det skal ofte ikke mange minuttene til innen hun ser klart hva som er de velkjente 5 feilene ved henne. Hun passer ikke sammen med din sønn. Og alle de 5 feilene inkluderer høyst sannsynlig den konklusjonen. Og det som antagelig er påfallende med HENNE er at hun er vakker/er sexy eller har et sympatisk ytre. Det holder for de fleste menn i massevis. Av nettopp den grunn burde alle sønner be mora si uttale seg og hviske ham noen ord i øret - før han innser at han igjen har gått i baret.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar