onsdag 22. februar 2012

Svenskene: et selvutslettende folk

Motstanden mot å bli okkupert av fremmede sitter langt inne, og det å miste landet sitt stykkevis og delt er visst heller ikke noe problem.

Ta Strømstad for eksempel. Hitler skal ha sagt da han tapte krigen i 1945 at «neste gang tar vi dem ad diplomatisk vei». Hvem er det som står på barrikadene idag om ikke Tyskland med sine knep. Hvordan det landet som til de grader ble bomba sønder og sammen i dag er blitt et så sterkt økonomisk land i Europa er en gåte for undertegnede.

Via Europa-unionen står landet idag sterkere enn noensinne. Gradvis har vi registrert at det ene landet etter det andre er lurt inn i unionen av tyske statsledere. Hitler trenger ikke engang snu seg i graven om han kunne følge med. Med Europa-unionen blir det ene fattige landet etter det andre tiltrukket av lovnadene om å bli tatt vare på. I dag av Angela Merkel sammen med sin assistent Sarkozy. Og er det et land som nå må kunne anses å være innlemmet under Tyskland så må det være Hellas.

Selv Sverige lot seg lure den gang. Selv om de var mange som angret at de hadde latt seg lure. De sa jo i 1994 at hadde de forstått at Norge ikke ville oppgi sin suverenitet, så hadde de stått på barrikadene for å påvirke folket til å la være. Hva nå barrikader innebærer for dem? For vi husker vel såpass den motstanden som Anne Enger Lahnstein sto i spissen for dengang. Denne politikeren har vi mye å takke.

Men Sverige de sitter på gjerdet fremdeles og aner knapt hva som er i ferd med å skje. At landet deres er i oppløsning er det visst få som innser. Svenske medier nekter å uttale i-ordet, sies det. De skaffer seg alibier i sine debatt-program der hijab-kledde kvinner har fått plass blant publikum. Som om dette skal stoppe kjeften på de få som gradvis tør å åpne munnen.

På mitt opphold på fjellet var det en mann med en sunn porsjon med humor som tillot seg å tirre de eneste svenskene som oppholdt seg der. Han tok for seg deres Gjemtland og Herje-dalen og sa at disse landsdelene kunne de gjerne få beholde for hans del. Og hva gjaldt 2 dagers krigen nede i Halden; så var det kanskje verten selv som lo mest.

Da han touchet innpå at det snart var påske var det undertegnede som lå langflat av latter. At det var fra Strømstad de var den lille familien som hadde inntatt fjell-heimen med sine jukse-ski - der de med disse kunne bevege seg på all slags føre og uten problemer kunne bevege seg både oppad og nedad fjellsidene var kanskje ett poeng fra hans side. Men jeg skal ikke mistenke verten for å være ondsinnet; tvert imot. Men humoren sitter løst og det fikk nok svenskene fra Strømstad erfare. Tviler på at de gjester denne populære fjell-hytta flere ganger i sitt liv. For da påminnelsen om at det nærmer seg Skjær-torsdag - da var det at undertegnede lå langflat av latter.

Ikke at jeg ivrer for at svenskene skal sjikaneres for sine dumheter. Men når deres naivitet og manglende disiplin nå bare blir mer og mer opplagt for oss andre nordboere; for ikke å snakke om danskenes spissformuleringer, da tror jeg det bare blir mer og mer innlysende at våre egne norske nisse-luer - de kan vi sende over kjølen. For det er da visselig der de passer best.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar