torsdag 15. desember 2011

Kun en religiøs minoritet som ikke feirer jul

Så den omtalte skolen i Drammen skulle ikke ta hensyn til de muslimske elevene? Men en norsk religiøs minoritet? - Jeg tror ikke noe på det.

I Norge har vi en norsk s k minoritet som ikke feirer jul og dette er Jehovas Vitner. Men at disse verken feirer jul eller lar sine barn følge religionsundervisning; har i alle år har aldri vært et problem. Dette er noe rektor og skolen blir informert om når eleven begynner på skolen. Alle barn har rett til fritak fra religionsundervisning. Og for Jehovas vitner betyr dette også at julen for disse barna faller bort. At rektor derfor skulle ta hensyn til disse anser jeg for være en bløff! Disse barna ville aldri delta i noen som helst feiring.

Og i så fall bør denne rektoren vise til at skolen da tar hensyn til alle elevene. Både de som ønsker en julefeiring med kirke-oppmøte OG en vanlig avslutning der barna får ha med seg godteri som før i tiden. En s k kosestund der de gjerne må få hygge seg på forskjellig vis. Noe som så vidt vites ikke Jehovas vitner har noe som helst i mot.

Nei, denne storyen må hun/han nok lenger ut på landet med! Men at muslimske barn ikke bryr seg men deltar på julefeiring, forstår jeg dog som et tegn på at de er i siget og forstår sitt barns beste smått om senn. Men at nissen og Jesus og det julen egentlig handler er sauset sammen til en hedensk tradisjon; burde ikke skremme muslimene. At det byr Jehovas vitner imot kan jeg forstå, derimot. Det er for disse en viktig prinsipp-sak. Der Jesus ikke hører hjemme sammen med nisser og troll og f....oldemor. Forøvrig er jeg ikke et JV!

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/Forbd-nisselue-for--ta-hensyn-til-norsk-religis-minoritet-6721420.html

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar