onsdag 19. oktober 2011

Jens du lyver!

At Jens Stoltenberg sjelden og aldri holder seg til fakta det vet vi. At han lyver har vi også ment. Men at det nå er blitt offentlig det kom overraskende på. Men nå har altså sannheten om Jens Stoltenbergs omgang med sannheten kommet for en dag. Skal vi tro tidligere president George W. Bush jr så er vår statsminister ikke så nøye på det.

Det 8. bud «Du skal ikke lyve» er et bud som vi alle lærer våre barn. Og vi vet at om vi skal stole på vår neste så er det alfa og omega at sannheten har forrang framfor løgnen. Et samfunn vil bukke under om løgnen sidestilles med sannheten. Løgnen har ikke plass i et sivilisert samfunn i mellommenneskelige forhold. Vår kristne moral er bygget på at vi kan stole på hverandre. Et forhold går i oppløsning når vi oppdager at vi er blitt løyet til.

En psykopat lyver. Han manipulerer med sannheten. Han gjør dette primært for å fremheve seg selv. Han gjør det også for å kunne oppnå særfordeler. I en rettssal blir du straffet for å ha begått mened. Det er ikke uten grunn at du tidligere måtte sverge ved Bibelen. Dette trenger du ikke lenger og jeg antar at det er fordi det er i strid med Bibelens påbud om ikke å sverge. Vi blir nå i stedet forpliktet på ære og samvittighet å fortelle den hele og fulle sannhet. Legg merke til at det refereres til samvittigheten; noe vi mennesker forbinder med vår tenkeevne; noe dyrene ikke har. Tenkeevnen skiller oss fra dyrene. Et menneske som lyver eier altså ikke samvittighet og hans moral er lav. Han er ikke til å stole på. Han bryter det 8.bud.

Vår statsminister Jens Stoltenberg lyver; det motsatte av å fortelle sannheten.

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article4259153.ece

3. Mosebok

Herren sa til Moses:  2 Tal til hele Israels menighet og si til dem: Dere skal være hellige, for jeg, Herren deres Gud, er hellig. .......  11 Dere skal ikke stjele, og dere skal ikke lyve, og dere skal ikke fare med svik mot landsmenn.


1. Du skal ikke ha andre guder enn meg.
2. Du skal ikke misbruke Guds navn.
3. Du skal holde hviledagen hellig.
4. Du skal hedre din far og din mor.
5. Du skal ikke slå i hjel.
6. Du skal ikke bryte ekteskapet.
7. Du skal ikke stjele.
8. Du skal ikke tale usant om din neste.
9. Du skal ikke begjære din nestes eiendom.
10. Du skal ikke begjære din nestes ektefelle, eller hans arbeidsfolk eller andre som hører til hos din neste.

1 kommentar:

Sondre Støen-Kvam sa...

Snakker om å juge....for det gjør ikke kristendommen eller??! Mener at det fins en Gud. Haha, jeg må le og samtidig innrømme at jeg blir kraftig provosert av sånt vås. Hadde den guden deres fantes, så hadde alt det onde aldri skjedd. Derfor mener jeg menneskene er din egen gud, og derfor kan vi banne, drikke usannsynlige mengder alkohol til vi blir skikkelig drita, knulle naboen, ektefellen eller svigermor, og ellers ha det moro bare ingen får vondt av det.

Legg inn en kommentar