onsdag 26. oktober 2011

Folket og deres ledere

Når vi ikke lenger har et politikorps som prioriterer den lille mann i gata, eller når det ikke lønner seg å anmelde et bedrageri under 10.000 kroner, er det noe fundamentalt galt i samfunnet.

Når denne regjeringen svarer at «vi jobber med saken» når det begås overfallsvoldtekter i haugetall og samtidig vet hvem overgriperne er, da er det noe som er fundamentalt galt! At folk ikke gjør opprør tror jeg beror på flere årsaker. En grunn er at de orker slett ikke forholde seg til fakta. Så lenge problemene ikke rammer en selv.

Nå skal det oppfordres til angiveri av naboen. Nå blir vi oppfordret til å løse konflikten med naboen med våre egne kreative måter. Unge kvinner blir avfeiet med at det er andre saker å ta seg av når de går den tunge veien til politiet for å anmelde en voldtekt. Det er rett og slett blitt sånn i Norge at vi styres av våre primitive forventninger til oppreisning. Politiet som skal opprettholde ro og orden har nå omsider gått ut og sier rett ut at natteravnene bør settes inn som tiltak for å avverge voldtekter ute i gatene. Justisminister KS har kommet på den glupe ideen om at gatelysene igjen bør slås på der de tidligere er slått av for å spare energi. Ideene til denne sosialistiske regjeringen står i kø. Men alas ingenting hjelper. Gamle som unge blir overfalt og truet på livet med våpen mot hodet av negre, øst-europeiske bander og annet avskum som burde vært buret inne for lengst.

Frp som nesten uten unntak snakker det språket folk forstår - de blir fremdeles sjikanert og uglesett. Og det til tross for at det er velgerne sine de snakker for. De vil ha lukkede asyl-mottak og rask utsendelse. Jens S svarer med at vi jobber med saken. «Vi utdanner flere politifolk». Og sånn går dagan! Ingenting vesentlig skjer. Folk tør ikke lenger gå til butikken uten frykt for å bli overfalt av folk som har fritt leide rundt omkring og over våre grenser - og det uten frykt for å bli tatt. Dette er mennesker som ikke har intellektuelle grenser. Folk med lav IQ; folk fra primitive land uten ledere.

Ta f eks lynsjingen av Muamar. Opposisjonen kaller det forståelig. Selv norske reportere forstår at det er mulig. Og helt greit. «Han gjorde vel motstand, da», sier en kjent reporter på TV. Ja, hvem ville ikke gjøre motstand? Men det er noe med det at en leder ser an folket sitt. Er de svake er de lette å manipulere. Gjør de opprør bare for å gjøre opprør må noen holde dem i ørene.

Jesus sa til de mange hyklerne den gang de krevet av ham at han skulle ta avstand offentlig mot en kvinne som var prostituert. Jesus svarte: «Den som er uten synd, han kan kaste den første sten». De drev med steinkasting på den tiden (også). Opprørerne i Libya har ikke en høyere moral enn sin leder. De lynsjet ham da han var like svak som dem han selv hadde gitt en dødsdom. De beviste at de ikke er bedre enn sin tidligere sjef. Idag er det store spørsmålet om hva som heretter vil skje i Libya. For 1000-kroners spørsmålet nå er: vil de komme til å lynsje hverandre? De har i alle fall nok våpen i hendene til å fortsette opprøret - og det uten Muamar.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar