tirsdag 6. september 2011

Vil de stemme på Arbeiderpartiet?

Så det er flere på Oslo’s vestkant som vil stemme i år - enn dem på østkanten. Det er grunn til å gjøre seg noen tanker rundt det. Selv om dette visstnok ikke er noe nytt. At vestkant-befolkningen er høyere utdannet er det nok ingen som tviler på. Tatt i betraktning at stadig flere områder på øst-kanten nå er muslimifisert. Noe disse selv har sørget for. Hvordan? Ved bl a å demonstrere sin forakt for demokratiet med sin ideologi – islam. Eksempelvis ved å kle seg stadig oftere i hijab i det offentlige rom. Og det bare for å provosere de “hatefulle, rasistiske, islamofobe, etc” nordmenn.

Vel, at de ikke har noen utdannelse er kanskje en sannhet med modifikasjoner; det sies jo at stadig flere ikke-vestlige innvandrere finnes i stadig flere høyere stillinger her i landet. Hvorvidt de er kvalifisert alle som en tviler jeg sterkt på. Det merkes jo når “feilene” kommer for en dag. Eks vis er det flere leger som ikke snakker godt nok norsk. Gud forby om jeg skulle bli operert av en sådan døgenikt. Men altså det er ikke riktig å skjære alle over en kam, det er nå så.

At AP kjøper seg stemmer blant muslimene på øst-kanten er ikke noe annet enn reinspikka korrupsjon. At de har drevet sin manipulerende valg-kampanje helt siden 22/7 er utvilsomt, og regner med sympati-stemmer er nok noe naivt. Og på vestkanten har jeg møtt flere som bare flirer av den slags spekulasjoner. Kanskje er det også sånn at vestkant-folket er mer oppegående, for å si det forsiktig enn dem på øst-kanten. Og kanskje er dette igjen relatert til holdningene på øst-kanten - der de mindre oppegående bor.

Eller kanskje er den manglende interessen for politikk generelt relatert til deres manglende interesse for et demokrati. At det snakkes om demokrati i de landene som det siste halve året har bedrevet borgerkriger i Afrika for å bli kvitt sine ledere er ikke ensbetydende med at disse aner hva et demokrati betyr. Det fordi vi ser at de som antagelig vil finne makt i disse landene er islamistene. De er der allerede men forholder seg fhv i skyggen på nåværende tidspunkt. Mye kan sies om Muamar G men Libya er ikke et fattig land. Kanskje er dette et folk som må holdes i ørene? Og kanskje er det ikke uten grunn at det nå rapporteres at ingen egentlig aner hvordan disse landene vil greie seg i tiden fremover. Personlig tror jeg på kaos! Og at islamistene som nå sitter på gjerdet bare vil vise seg å bli flere og flere.

Men hva gjelder valget i høst, er det som vanlig vanskelig å spå. Det ble hvisket i korridorene om at de enkelte partiene fikk unormal stor medlemsoppslutning etter 22/7, men jeg har ennå tilgode å se tallene rundt det som burde synes; nemlig medlems-oppslutnignen rundt AUF.

Hvem har forresten tatt diskusjonen rundt lederen som stakk av? I en ferje som attpåtil tok med seg biler på overfarten!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar