tirsdag 27. september 2011

Det hviler en forbannelse over Aalborg Håndboldklubb

Ja, mon det? Nå har direktøren, Jan Larsen gitt Jacob Vestergaard; klubbens nye sjefstrener sparken. En trener som iflg danske medier har vært en stor suksess for kvinnehåndballen i Danmark. Han blir nå vraket etter bare en måned!

Spillernes tidligere klubb Aab gikk konkurs. Med så mange gode spillere er det grunn til å spørre hvorfor. Men med den av spillerne som visstnok sluker det meste av klubbens spilleinntekter, i alle fall i den forrige utgaven - han har sittet like mye på benken med skader som den tiden han ble forventet å innfri Jan Larsens håp til en tusenkunstner. Kristian Kjelling er jo ingen typisk håndballspiller, der han trolig prøver å imponere med sine mål som han skyter som på klovne-vis langs gulvet. Hva er vitsen med et så høyt mål når ballen skytes i mål langs bakken som en fotball. Forskjellen er jo bare at Kjelling bruker armen istedet for beinet. Vel, om dette er noe å fremheve for så være, jeg er ikke imponert. Men han gjør visst furore hos dem som synes dette er morsomt.

Men på benken satt han etter et par måneder - med skader allerede i første sesong av kontrakten med klubben, etter å ha forlatt Spania. Så var det i gang igjen, men nå ble det plutselig snakk om skader som måtte vente på kirurgiske inngrep. Det samme ifjor; noen forestillinger ble notert men så ble han skadet på nytt. Og denne gangen fikk han spilleforbud av legen resten av sesongen. Og dett var dett. Han hadde sikkert noe gode dager uten stress det halve året - med en inntekt noen og enhver kunne misunne ham. Og kanskje var det dette og annet som skremte sponsorene fra å fortsette støtten til Aab?

Nærliggende å tro, men Jan Larsen fortsetter med sine forsøk på gjenoppliving og skal ha honnør for det. Han finner nye spillere som ønsker seg nærmere Norge og familie. Erevik skal vi ikke kimse av. Ei heller Håvard Tvedten. Dette var i alle fall to spillere danskene satte sin lit til. Men så idag kan vi lese at klubbens nye håp; x-spiller for Valadolid; mr. Tvedten er blitt en stor skuffelse.

Og sånn tror jeg vi vil se at klubben utvikler seg i tiden fremover. Mavefølelsen sier meg at her er det mange frustrerte spillere som vil møte en gjennomtrekk av trenere og spillere ingen er tjent med. Og spillet og samholdet blir dermed der etter. Jeg spår en nedtur for klubben som vil få sitt endelikt sommern 2012.

http://www.kanalsport.dk/index.php/tv/clip_id=42506

http://aalborghaandbold.dk/nyheder?id=101

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar