tirsdag 23. august 2011

SOSIALISME

Før i tiden var det sånn at skoleflinke; ikke nødvendigvis de med høyest IQ, ble heiet frem av frøken. Fra de aller laveste klassene til den større, ungdomskolen. Mange følte nok at de hos frøken var favoritter og mange har nok traumer fordi de verken var skolelys eller interessert. At de siste ikke fikk mye skryt og at de ofte følte seg marginalisert er det nok ingen tvil om.

Mange av den siste kategorien er i dag blitt sosialister. Ja, tror du meg ikke? Sosialister vil at alle skal være like “dumme”. Se bare hvordan dagens kunnskapsminister Kristin Halvorsen behandler barn som vil frem - og er over gjennomsnittet glad i lærdom.

I nyhetene idag kan vi lese at tidligere undervisningsminister Bård Vegar Solhjell mener at eliteklasser hverken er bra for de flinke elevene eller de som strever mer, og advarer sterkt mot den skolepolitiske kursen Oslo er i ferd med å ta. - De engasjerte elever skal ikke få noen form for oppmuntring eller spesialoppfølging. Oh no!

– Veldig flinke elever har behov for utfordringer og derfor har vi åpnet for muligheten for at ungdomsskoleelever kan ta fag på videregående skole, og elever i videregående skole på universitetet. Men det er et villspor å åpne for egne klasser eller egne skoler for elever som er flinke i enkeltfag, mener Solhjell.
- Egne klasser for skoleflinke er ikke kunnskapsbasert skolepolitikk, men ideologisert skolepolitikk, sier Solhjell. - For ja, ideologi det vet Solhjell som sosialist alt om!

- Lærernes kompetanse er grunnleggende for å skape en god skole, og det er først og fremt denne som må styrkes, mener SVs nestleder.

Det er bare det at det ikke lenger er så overveldende mange som ønsker å bli lærere i den sosialistiske skolen. En av grunnene er manglende disiplin. Lærerne må jo for all del ikke snakke strengt til elevene. Det kan de ta skade av, gad vite. Og det er sosialistene som bestemmer hva de skal lære bort til elevene. Mange lærere har ikke noe ønske om å tilfredsstille dette kravet men føler seg tvunget. Hvem ønsker å gå på akkord med seg selv?

Det er snart valg og er det noe som bør være avgjørende for velgere, er det at de forstår ideologien Sosialisme. Vil derfor trykke opp del 1 av mitt essay fra 2009 idag og del 2 i morgen. Døm selv! En bok å anbefale er The Liberal Mind. Der står det mye om hvordan man blir sosialist.

"Sosialisme som ideologi burde være langt mer i fokus enn det er idag. Spesielt nå innen vi skal ta stilling til hva slags politikk som skal føres i Norge de nærmeste årene. Sosialdemokratiet har vel på mange måter blitt en hvilepute og noe vi har tatt for gitt. Da vi fikk Lov om Folketrygd for alle i 1967 var det en milepæl for landet og vi har mye å takke det norske folk og Arbeiderpartiet for i årene etter krigen.

Kanskje har utviklingen gått for fort for mange i landet? Plutselig en dag på 70-tallet kunne vi innkassere enorme summer på funn av oljen som ble vår største sovepute. Kanskje ble vi for laid-back og naive; soveputen var fylt med lun, myk dun; vi sank ned i en uendelig deilig følelse av velvære. Når utlendingene kom fra Pakistan på turistvisum var det ingen som blunket. Og plutselig slo de seg ned; og ingen blunket da heller. At jeg solgte min første leilighet til en pakistansk familie på Rodeløkka allerede på 70-tallet, sier mye om hvor etablert denne folkegruppen var allerede dengang.

Tidene forandret seg og det betraktelig. Plutselig skjedde saker og ting så fort at vi knapt enset det fra den ene dagen til den andre. Det gikk rykter om de empatiske nordmenn i landet der oppe der man kunne møte på isbjørner i gatene; uten at resten av verden lot seg skremme av den slags. Plutselig strømmet de til landet vårt i en fart som ingen hadde merket før. Det kom mennesker som sa de hadde det så vondt i hjemlandet at siden de hadde hørt om det snille folket der langt nord så tenkte de at – ja, hvorfor ikke flytte til et av de rikeste landene i verden. At langt rikere land lå og fremdeles ligger mer laglig til geografisk betød lite. De skulle til Norge - og ingen reagerte før vi fikk en regjering som lovte «endringer» med Jens Stoltenberg i spissen på nasjonalt TV. Endringene burde vel strengt tatt den gang blitt identifisert, men siden vi jo er vant med endringer i dette landet så takket vi ja uten å blunke.

Hva vi takket ja til, det har vi nå sett de siste fire årene. Jens statsminister var så kåt på en lederjobb som nasjonens sjef at han var villig til å selge både sin egen sjel og landets sjeler til djevelen: nemlig partiet SV. I regjeringskontorene har dette partiet bidratt til at tilliten til landets regjering er på kokepunktet. Ja rent bortsett fra de som mener at Jens statsminister anses for å være en svigermorsdrøm, da. Det er visst dessverre altfor mange av dem.

Min favoritt-bok The Liberal Mind: «the psychological causes of political madness» er det nok ikke mange nordmenn som har lest. Den er ikke oversatt, men la meg bare til slutt referere til enkelte påstander fra boken; fritt oversatt fra engelsk.

«Hvis Andersen tjener 1 mill. i året og Olsen tjener halvparten av dette så anses inntektsforskjellen å være ganske stor. Men ingen med hånden på hjertet kan påstå at Olsen dermed sagt har det økonomisk dårlig. Ei heller at han ikke burde kunne leve godt av dette. Ei heller forventer man normalt at Andersen skal måtte dele sin inntekt med Olsen. Med andre ord kan man ikke påstå at denne forskjellen per se er urettferdig. Men den sosialistiske ide derimot vil for enhver pris få oss og Andersen til å tro at dette faktum er urettferdig. Med andre ord ren misunnelse!

Med SV i regjering er det vel ingen nå lenger som er i tvil om hvordan stoda er og vil bli i fremtiden. For skal disse mentalt forstyrrede sosialistene få bestemme, så vil skatter og avgifter bare eskalere. Og formuesskatten og arveavgiften som Frp vil fjerne; den skatten som allerede er penger som for lengst er skattlagt – den skal i pengebingen til SV - som enten vil spare oss til fant uten investeringer av noe slag, eller de vil dele formuen ut til økonomiske lykkesøkere og andre som ser sitt snitt til å snyte oss med sugerøret langt ned i Folktrygdfondet - og andre fond for den sakens skyld".

Les forøvrig dette: http://no.wikipedia.org/wiki/Liberalisme
http://miaculpa2009.blogspot.com/2009/08/sosialisme-del-1.html

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar